CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

A început greva generală din învățământ și în majoritatea școlilor din Câmpina

- Social -

A început greva generală din învățământ și în majoritatea școlilor din Câmpina

Luni, 22 mai, în cele mai multe instituții de învățământ, inclusiv de la nivelul municipiului Câmpina, a început greva generală, după ce negocierile demarate după greva de avertisment au eșuat.

În cele mai multe dintre școlile din Câmpina, cadrele didactice au declanșat greva generală. În unele locuri s-a trecut chiar la un orar special, cu ore numai ale profesorilor care nu participă la grevă, în alte școli, situația este încă în dinamică, detaliile modificându-se e la o zi la alta, de la o oră la alta. De asemenea, sunt instituții de învățământ unde nu se face grevă - Liceul Tehnologic Mecanic, dar sunt și alte instituții de învățământ - Școala Centrală și Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, unde procentul profesorilor care fac grevă depășește 90%.
”La nivelul tuturor federațiilor din învățământ s-a declanșat greva generală. La nivel național, aproximativ 85% dintre membrii de sindicat au aderat la grevă, procent care este în creștere, situația fiind asemănătoare și în Prahova, și în Câmpina. Speranța noastră este că lucrurile vor intra într-o normalitate pe care o așteptăm demult. Dacă negocierile ne vor fi favorabile și considerăm că este momentul să încetăm greva, o vom înceta, dacă nu, suntem hotârâți să mergem până obținem ceea ce trebuie să obținem, pentru că nu se mai poate continua astfel”, ne-a declarat profesor Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Principalele revendicări ale sindicatelor din educație sunt:
- majorarea salariilor, astfel încât profesorul debutant să fie cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie;
- instituirea regulii indexării anuale a salariilor;
- plata orelor suplimentare;
- acordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat);
- creșterea anuală a investițiilor în învățământ.
Teoretic, greva generală din învățământ va continua până la soluționarea revendicărilor sindicatelor, dar vă vom informa periodic asupra situației din învățământ.


22 May 2023 19:23 2793 vizualizari


Comentarii






  • 25.05.2023 07:59 Coco Channel Macar daca ar exista rezultate notabile.Din pacate profesorii sunt tot mai slab pregatiti.La matematica sunt multi care nu stiu sa rezolve problemele din manualul de liceu!E mai greu pana te pui la punct cu materia dupa care nu te doare capul,spui poezia si vine banul.Fara responsabilitate fata de elevi.Au fost licee unde nimeni nu a luat bacalaureatul!!!!Orele suplimentare nu se platesc pentru ca profesorii hulpavi ar acapara totul si nu ar mai putea veni cadre didactice noi pe norma respectiva.Orcum numarul elevilor este in scadere accentuata.
  • 23.05.2023 11:10 Anonim Plata orelor suplimentare cand ei fac doar 18 ore si sunt platiti pe 40 pentru ca, vezi Doamne, restul le lucreaza de acasa. Pai prosti suntem noi, restul, care muncim din greu ca nu iesim din case sa stam numai pe strada pana inteleg astia cat de penibili sunt.
  • 23.05.2023 10:26 Sergiu Sajin Sperăm ca guvernanții să vină urgent cu soluții la revendicările angajaților din învățământ.
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1880 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1723 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4511 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1711 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV