CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

- Actualitate -

Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

Consiliul Local Câmpina a aprobat, încă din anul 2013, un regulament privind creşterea şi deţinerea câinilor, dar puțini sunt cei care știu că există un astfel de regulament, iar prevederile lui trebuie respectate. În această săptămână, Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie în legătură cu obligațiile pe care le au atunci când își scot câinii la plimbare pe domeniul public.

"Creşterea câinilor în municipiul Câmpina se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice, a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului", se prevede în primul articol al regulamentului aprobat prin HCL 108/2013, proiect inițiat atunci de actualul viceprimar Adrian Piţigoi.
Prin campania începută de Poliţia Locală Câmpina se doreşte, în primul rând, o informare a deţinătorilor de câini privind reguli elementare pe care ar trebui să le respecte atunci când ies la plimbare prin oraş. Sunt reguli normale, decente, care se aplică şi funcţionează în majoritatea ţărilor europene, la care ne place întotdeauna să ne raportăm. Astfel, în sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă.
De asemenea, în materialul distribuit de Poliţia Locală sunt menționate şi amenzile pe care le riscă posesorii de câini dacă nu respectă regulamentul aprobat de CL. În funcţie de rezultate acestei prime campanii de informare a posesorilor de animale de companie, Poliţia Locală Câmpina are în vedere şi o campanie privind stăpânilor câinilor în cazul în care nu sunt respectate regulile menționate.
Un demers corect al Poliției Locale Câmpina. Dar va trebui, totuși, rezolvată și problema câinilor comunitari și ne referim aici în special la faptul că în Câmpina apar foarte des câini aduși din alte părți, cel mai probabil din comunele vecine. Noi am mai scris despre acest subiect și continuăm să credem că trebuie să existe o soluție pentru identificarea și sancționarea celor care "descarcă" animale în Câmpina. Nu se poate doar să constatăm și să ridicăm din umeri!


15 Aug 2018 12:34 5976 vizualizari


Comentarii






  • 17.08.2018 09:01 Nini In sfarsit si-au adus aminte ca nu trebuie sa dea numai amenzi. Au auzit si ei de prevenție.
  • 15.08.2018 12:59 Calistrat Bravo politia locala !
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
708 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1920 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1803 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1557 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV