Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, încă din anul 2013, un regulament privind creşterea şi deţinerea câinilor, dar puțini sunt cei care știu că există un astfel de regulament, iar prevederile lui trebuie respectate. În această săptămână, Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie în legătură cu obligațiile pe care le au atunci când își scot câinii la plimbare pe domeniul public.

"Creşterea câinilor în municipiul Câmpina se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice, a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului", se prevede în primul articol al regulamentului aprobat prin HCL 108/2013, proiect inițiat atunci de actualul viceprimar Adrian Piţigoi.
Prin campania începută de Poliţia Locală Câmpina se doreşte, în primul rând, o informare a deţinătorilor de câini privind reguli elementare pe care ar trebui să le respecte atunci când ies la plimbare prin oraş. Sunt reguli normale, decente, care se aplică şi funcţionează în majoritatea ţărilor europene, la care ne place întotdeauna să ne raportăm. Astfel, în sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă.
De asemenea, în materialul distribuit de Poliţia Locală sunt menționate şi amenzile pe care le riscă posesorii de câini dacă nu respectă regulamentul aprobat de CL. În funcţie de rezultate acestei prime campanii de informare a posesorilor de animale de companie, Poliţia Locală Câmpina are în vedere şi o campanie privind stăpânilor câinilor în cazul în care nu sunt respectate regulile menționate.
Un demers corect al Poliției Locale Câmpina. Dar va trebui, totuși, rezolvată și problema câinilor comunitari și ne referim aici în special la faptul că în Câmpina apar foarte des câini aduși din alte părți, cel mai probabil din comunele vecine. Noi am mai scris despre acest subiect și continuăm să credem că trebuie să existe o soluție pentru identificarea și sancționarea celor care "descarcă" animale în Câmpina. Nu se poate doar să constatăm și să ridicăm din umeri!

4534 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calistrat 15.08.2018 12:59 Bravo politia locala !
  • Nini 17.08.2018 09:01 In sfarsit si-au adus aminte ca nu trebuie sa dea numai amenzi. Au auzit si ei de prevenție.

Actualitate

2918 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.

2837 vizualizari
19 oct. 2018 20:47

Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

2 comentarii

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Alte stiri recente

619 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

1349 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei.