CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

CNCD i-a dat câștig de cauză lui Marian Nistor. Primăria Câmpina amendată cu 2.000 lei pentru discriminare

- Actualitate -

CNCD i-a dat câștig de cauză lui Marian Nistor. Primăria Câmpina amendată cu 2.000 lei pentru discriminare

O situație unică în administrația locală câmpineană și care creează un precedent ce nu poate fi ignorat. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării i-a dat câștig de cauză fostului președinte al PNL Câmpina, Marian Nistor, fost director al Pieței Centrale, în urma sesizărilor făcute la adresa primarului Alin Moldoveanu. CNCD a decis "aplicarea unei amenzi contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de UAT Municipiul Câmpina, prin reprezentantul legal Moldoveanu Ioan Alin, conform art. 26, al.1 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea discriminării". Primăria Câmpina a atacat hotărârea CNCD la instanța de contencios administrativ.

Vă reamintim pe scurt cum au stat lucrurile, menționate, de altfel, și în hotărârea CNCD, cu atât mai mult cu cât punctul de plecare în toată această poveste a fost o emisiune de pe site-ul nostru, în care invitat a fost Marian Nistor. 
"Colegiul Director al CNCD constată că petentul (Marian Nistor), liderul unui partid politic pe plan local, dar având și calitatea de director al unui serviciu subordonat Primăriei, la data de 5.10.2021, pe un post de televiziune local, și-a prezentat opinia legată de unele probleme în funcționarea primăriei municipiului Câmpina. Reclamatul, primar, ca reacție la această emisiune, a convocat o ședință cu personalul de conducere din cadrul Primăriei și din instituțiile subordonate. Afirmațiile reclamatului cu ocazia acestei ședințe nu au fost probate. La data de 27.10.2021, reclamatul (primar) a convocat Comisia de disciplină împotriva petentului, din cauza afirmațiilor făcute în cadrul emisiunii. Reclamatul a dispus sancționarea cu avertisment scris a petentului, pe baza raportului Comisiei de disciplină, pentru fapta săvârșită în data de 5.10.2021, în interviul acordat Câmpinatv.ro și intitulat Un an de la alegerile locale. O radiografie politico administrativă făcută de liderul PNL Marian Nistor, din cauza aprecierilor în legătură cu administrația publică locală, referindu-se în special la achiziționarea și derularea contractului care a avut ca obiect Studiu de fezabilitate – sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile ale municipiului Câmpina".

CNCD a concluzionat că Marian Nistor a fost sancționat disciplinar pentru opiniile sale politice, că afirmațiile făcute în cadrul emisiunii se înscriu în limitele libertății de exprimare, că este un caz de discriminare la adresa unei persoane și că "utilizarea aparatului unei autorități publice locale pentru a sancționa afirmațiile adversarilor politici este o faptă gravă într-o societate democratică". Prin urmare, CNCD a sancționat contravențional Primăria Câmpina, prin reprezentantul său legal, primarul Alin Moldoveanu. Primăria a atacat hotărârea CNCD la instanța de contencios a Tribunalului Prahova și dosarul își va urma cursul până la o hotărâre definitivă și irevocabilă.


22 Nov 2022 17:26 2611 vizualizari


Comentarii






  • 22.11.2022 19:49 Ioana Felicitări, domnule director! Bravo!
  • 22.11.2022 18:59 diss Deci individul ăsta intitulat pompos primar greșește, de fapt atăt înțelege el din administrație, iar amenda o plătesc tot contribuabilii? Să pună măna să își plătească prostiile!🤑
1594 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2636 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2764 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1649 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV