CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Dosarul Romgermed ajunge la Parchet. Poliția confirmă falsificarea contractului cu Spitalul Municipal Câmpina

- Actualitate -

Dosarul Romgermed ajunge la Parchet. Poliția confirmă falsificarea contractului cu Spitalul Municipal Câmpina

Vă mai amintiți de Romgermed, acea clinică bucureșteană care în 2008 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Câmpina pentru efectuarea analizelor de laborator? Un contract păgubos pentru spital și care a fost suspendat în 2010 în urma unui control al Curții de Conturi. Ei bine, relația dintre Romgermed București și Spitalul Municipal Câmpina revine acum în atenția opiniei publice și asta pentru că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova a finalizat cercetările, iar dosarul urmează să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ceea ce noi am scris și demonstrat în 2010, referitor la falsificarea contractului de către Romgermed, confirmă acum Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova: "Ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au definitivat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Din cercetările polițiștilor a rezultat că între o persoană juridică, cu sediul în municipiul București și un spital din municipiul Câmpina ar fi intervenit un contract de asociere, ulterior semnării acestuia, reprezentanții persoanei juridice falsificând o pagină și folosind exemplarul în mai multe litigii civile pe rolul instanțelor de judecată, obținând astfel, prin sentințe rămase definitive, suma totală de 2.356.357,84 lei, din care instituția sanitară publică a achitat prin executare silită, până în prezent, suma totală de 471.146,44 lei, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat efectiv.” 
Precizăm faptul că, într-o primă fază, polițiștii de la SICE au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchet în 2014. Atunci, procurorii au retrimis dosarul polițiștilor, solicitând cercetări suplimentare și noi expertize. Acum, dosarul ajunge din nou la Parchet și poate de această dată nu mai sunt probleme. Dar să ne reamintim povestea cu Romgermed.

În aprilie 2008, Spitalul Municipal Câmpina a încheiat un contract de asociere în participațiune cu Clinica Romgermed București pentru efectuarea analizelor de laborator. A fost cel mai păgubos contract din istoria spitalului câmpinean. Romgermed încasa lunar 100.000 lei (adică un miliard de lei vechi) pentru serviciile prestate, dar nu și-a respectat niciodată partea sa de obligații cum ar fi dotarea laboratorului cu echipamente specifice și suportarea costurilor cu personalul. Cum la un moment dat spitalul nu a mai putut plăti banii către Romgermed, clinica din București a apelat la instanță și a obținut o hotărâre judecătorească pentru blocarea conturilor instituției câmpinene. Asta prin vara lui 2009. Procesul dintre cele două părți a fost lung și tensionat. Partea bună este că atunci reprezentanții Spitalului Municipal au descoperit că Romgermed a modificat o pagină din contract, introducând perceperea de penalizări de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata datoriei (facsimil). O prevedere care nu figura decât în exemplarul de contract al clinicii bucureștene, nu și în cel al Spitalului Municipal. Iar penalizarile curgeau, datoria spitalului creștea, iar conducerea instituției nu înțelegea de unde vin aceste penalizari care în contract nu figurau. Această falsificare este confirmată acum de ofițerii SICE.


16 May 2016 19:35 9657 vizualizari


Comentarii






  • 18.05.2016 14:59 cetatean In sfarsit o prezentare corecta a acestei stiri. Dar de ce nu se pune intrebarea de ce a zacut atatia ani, cred ca peste 5, un dosar al Curtii de Conturi prin sertare?
  • 18.05.2016 14:41 marius un scurt comentariu -raspuns pentru G.C.:cand s-a incheiat acel contract,in 2008, spitalul nu era subordonat administratiei locale,semnatarii acelui contract sunt singurii raspunzatori. L-am vazut pe dr.Tiu cat de 'mandru' este ca a castigat procesul cu firma respectiva dar a uitat sa spuna ca atunci cand a vazut ca echipa de avocati angajata de dr.Matei era pe punctual de a castiga a incercat din rasputeri sa rezilieze contractual de reprezentare. Asa ca....probabil si Tiu ar trebui sa dea niste explicatii.
  • 18.05.2016 07:25 Bogdan Dar din partea spitalului răspunde cineva pentru jaful romgermed?! Dacă îmi aduc bine aminte, doamna Constanța Țiței a fost artizanul acestei afaceri pe plan local.
  • 17.05.2016 12:22 Cohan Iohan Povesti vanatoresti,nu se rezolva nimic,dupa 8 ani o parte din hoti fie au murit fie au pitit banii de nu se mai gaseste nimic de recuperat.Doar povesti cu hoti ce auzim zilnic.
  • 17.05.2016 10:03 G.C Dr Matei era manager,director medical tatal lui Pitigoi si economist Constanta Titei.Poate aflam ca nici prietenul Tiseanu nu e strain de manevra
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
708 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1920 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1803 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1557 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV