CONTACT

Retrospectiva 2023. Cele mai importante momente din politica locală

- Politică -

Retrospectiva 2023. Cele mai importante momente din politica locală

CâmpinaTV.ro vă prezintă de-a lungul mai multor episoade cele mai importante evenimente ale anului 2023 din diferite domenii de activitate. În rândurile care urmează, vă vom prezenta cele mai importante momente din politica locală în anul 2023, un an ”de încălzire” înaintea dificilului an electoral în care d-abia am intrat.

Din păcate, scena politică locală a avut mișcări oarecum modeste în cursul anului 2023. Este evident, chiar și pentru necunoscătorii domeniului, că lucrurile sunt departe de a fi conturate pe deplin pentru bătălia pe voturi. Încă sunt tatonări, poziționări, repoziționări, fiecare încercând să găsească o soluție cât mai bună ca pentru a se afla în cea mai bună poziție în fața alegătorilor înaintea startului... electoral.
Totuși, chiar dacă se mai intersectează și cu alte evenimente sau scandaluri, despre care vom scrie separat, cele mai importante evenimente politice au fost următoarele:
Lansarea petiției publice ”Spune NU pasajului subteran”, 4 aprilie - poate fi socotită un eveniment politic, la momentul lansării fiind prezenți mai mulți lideri politici locali - președinții USR, PSD, PMP, toate acestea reprezentate în Consiliul Local, precum și președintele Partidului Câmpina Curată. După șase săptămâni, pentru această petiție se strânseseră 6.750 semnături.
Autoritățile au anunțat că alegerile europarlamentare din anul 2024 sunt programate pe 9 iunie, 18 mai - sunt doar primele din șirul de patru alegeri cu care politicienii ne vor asalta în anul 2024.
Lansarea candidatului PSD la funcția de primar al Câmpinei, Irina Nistor, 26 mai - a fost pentru mulți o surpriză. Cu o susținere foarte puternică din partea multor parlamentari ai acestei formațiuni politice, Irina Nistor este alegerea PSD pentru bătălia dură din 29 septembrie 2024 cu primarul în funcție, Alin Moldoveanu.
Alin Moldoveanu anunța revenirea oficială în PNL, 8 iunie - pentru mulți a părut un răspuns la anunțul PSD privind lansarea Irinei Nistor în bătălia pentru ”Casa cu Grifoni”, pentru alții, cei mai mulți, doar o confirmare a ceea ce se știa deja...
Partidul Câmpina Curată anunța lansarea unei noi petiții online, pe tema ”Turnul înclinat trebuie demolat!”, 11 septembrie - o petiție asumată doar de acest partid. După aproape trei luni, pe 5 decembrie, Partidul Câmpina Curată anunța că a strâns 5.250 semnături în favoarea demolării turnului.
Partidul România în Acțiune lansa petiția ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”, 18 septembrie - un proiect asumat de Partidul România în Acțiune, condus de câmpineanul Daniel Ioniță, un partid nou, aflat în plin proces de rebranduire, după trecerea de la ”Prahova în Acțiune” la ”România în Acțiune”. Petiția a strâns 1.066 semnături.
Rodica Papuc, președintele Femeilor Liberale, demisiona din Consiliul Județean Prahova, 1 noiembrie - un gest mai degrabă personal, decât cu vreo încărcătură politică, dar un moment demn de consemnat.
AUR își anunța noua echipă de la Câmpina, cu Alexandru Anghel și Cezar Grama, 17 noiembrie - a fost cu adevărat o surpriză pentru mulți. Beneficiind de un trend național foarte puternic, AUR este la Câmpina o nișă, pe care tot încercau să și-o atragă atât PSD, cât și PNL. Cu Cezar Grama, posibil candidat la Primăria Câmpina, și Alexandru Anghel, mult mai sigur candidat la parlamentare, AUR va fi un subiect de interes în anul electoral 2024 pentru mulți alți actori politici.
Autoritățile române stabileau data alegerilor locale: 29 septembrie 2024 - dată în jurul căreia va gravita activitatea politică locală. 

Sigur, au mai fost și alte momente politice interesante în Câmpina anului 2023, dar cu siguranță ceea ce se va întâmpla în anul abia început va fi cu mult peste tot ceea ce s-a petrecut până acum.


02 Jan 2024 18:11 1266 vizualizari


Comentarii






  • 03.01.2024 06:19 diss Anul (de fapt toata perioada de la alegeri) trecut actuala administratie a (re) demonstrat campinenilor cum trece timpul fara sa faci nimic pentru comunitatea care te plateste. Anul acesta vom avea alegeri si foarte probabil Campina se va trezi iar administratia Moldoveanu, dupa alt dezastru numit Tiseanu, va deveni doar un vis urat. Problema este alta si este generala pentru toata Romania: cu cine oare poti vota de vreme ce absolut toate partidele politice sunt pline de fripturisti, oportunisti si oamenii fara nicio pregatire ??? Pe de alta parte s-a umplut Campina/ Romania de haur-isti si sosoci-isti adevarate pericole pentru o democratie firava si sabotata mereu de incompetenta, prostia si iresponsabilitatea politicienilor , a se citi politrucilor, romani. Deci vorba conului Caragiale: eu cine votez, monser?
1366 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1618 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1728 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
2048 vizualizari 01 May 2024 15:30 Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Cu numai câteva ore înaintea termenului limită, care a expirat la miezul nopții de marți spre miercuri, la Biroul Electoral Câmpina s-au înregistrat ultimele candidaturi.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV