O întâlnire atipică a avut loc astăzi la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Bănești, acolo unde au venit parlamentari de Prahova, primari din mai multe localități, reprezentanți ai clerului și cetățeni, tema discuțiilor fiind referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii familiei. Au participat politicieni de la aproape toate partidele parlamentare (fără USR) și toți s-au declarat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.
Înainte de Parcul Pionierilor, înainte de Parcul cu role și, bineînțeles, cu mult înainte de Parcul Mițu-Chițu de astăzi, pe locul respectiv se afla o vilă maiestuoasă. Era Vila Provinceanu și aparținea unei familii de marcă din Câmpina, de la începutul secolului trecut - familia preotului Constantin Provinceanu. Era preotul Bisericii "Sfinții Voievozi" sau Biserica de la Lac, cum i s-a spus întotdeauna, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Câmpina, atestat documentar de pe la 1476.
Cei peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina au mers sâmbătă, 22 septembrie, în excursie la Dino Park și Cetatea Râșnov. Copiii au fost însoțiți de cadrele didactice, iar alături de cei mici au mers și părinții, în unele cazuri. Este tradiționala excursie de la începutul anului școlar, organizată de primarul comunei, Alin Moldoveanu.
Etapa a 6-a s-a derulat pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică. S-au marcat 39 de goluri, gazdele impunându-se în patru jocuri, oaspeţii în unul singur, alte trei partide încheindu-se la egalitate. Surpriza a venit de la Breaza, acolo unde CS Măneşti Coada Izvorului s-a impus cu un destul de clar 2-0. Ar mai fi de remarcat că CS Păuleşti nu-şi regăseşte deloc cadenţa, dar şi că AS Strejnic şi CS Ceptura vor avea mari probleme în a se menţine în acest eşalon.
Bulevardul Elisabeta din Câmpina, aşa cum se numea în perioada interbelică Bulevardul Culturii de astăzi, era nu numai locul preferat de promenadă al câmpinenilor, ci şi locul în care se construiau unele dintre cele mai frumoase case ale oamenilor cu bani ai vremii.
Vila Dumitrescu se afla pe Bulevardul Culturii, aproape de intersecția cu Strada Plevnei (Cotul Donului de mai târziu). A fost construită la începutul secolului al XX-lea și-i aparținea lui Gheorghe Dumitrescu, mulți ani director al societății petrolifere Steaua Română. Pentru frumusețea ei, pentru albul imaculat, i se mai spunea "Casa de zahăr".
Cei 650 de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina au participat astăzi la un marș prin care au marcat "Săptămâna Europeană a Mobilității". A fost o acțiune prin care s-a dorit promovarea formelor alternative de transport ecologic, un marș la care copiii au mers pe jos sau au folosit biciclete, trotinete, role etc.
Planurile pentru sediul Judecătoriei au fost realizate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu în anul 1924. Construcția clădirii s-a desfășurat în perioada 1929-1930, iar activitatea efectivă începe în 1931. S-a numit mai întâi Judecătoria de Pace Mixtă din Plasa Câmpina, apoi Judecătoria Mixtă Câmpina (1948). O perioadă (anii '50-'60) a funcționat sub denumirea Tribunalul Popular al Raionului Câmpina, pentru ca ulterior să revină la denumirea Judecătoria Câmpina, așa cum se numește și astăzi.
Grija Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina pentru pacienţii săi potenţiali şi nu numai este oglindită de numeroasele seminarii gratuite pe care instituţia le organizează, pe multiple teme, pentru solicitanţii diverselor servicii medicale. Unul dintre aceste seminarii este cel intitulat "Educaţia parentală - între mit şi realitate", care s-a desfăşurat recent la Cafeteria SanConfind.
Consiliul Local Câmpina va aproba, în ședința de marți, 25 septembrie 2018, în cadrul unei noi rectificări bugetare, suplimentarea cu 206.000 lei a sumei alocate lucrării de reabilitare a Parcului de la Soldat. Prin această suplimentare, costurile cu modernizarea parcului vor crește de la 1.476.780 lei la 1.682.780 lei, fără TVA, adică aproximativ 17 miliarde lei vechi.