O amplă acțiune de curățenie și igienizare s-a desfășurat sâmbătă, 15 septembrie, în comuna Poiana Câmpina, în cadrul campaniei "Let's do it, România!", cel mai mare proiect de implicare socială organizat în țara noastră. Poiana Câmpina a fost unul dintre cele 41 de puncte de înregistrare din Prahova, unde toți cei interesați puteau veni pentru a se alătura campaniei de curățenie.
Bulevardul Carol I era şi în perioada interbelică ceea ce este şi astăzi - artera principală a municipiului Câmpina. Singura diferenţă majoră este că, în perioada interbelică, această stradă era parte a drumului care lega Bucureştiul de Sinaia.
Câmpina a avut o comunitate puternică de evrei, ceea ce a determinat la un moment dat chiar construirea unei sinagogi. La fel ca orice comunitate, evreii au contribuit din plin la efortul de război al României, iar în Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna există chiar o parcelă a eroilor evrei. Aici sunt înmormântaţi şase evrei căzuţi la datorie în primul război mondial.
La intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Oituz se află un parc de distracții, un loc de joacă pentru copii, care astăzi este cunoscut sub denumirea "Mițu-Chițu". Dar pentru mulți câmpineni, acest parc înseamnă amintiri frumoase din vremea în care se numea Parcul Pionierilor și mai târziu Parcul cu role.
Prima ediţie a Cupei "Seva" la orientare sportivă a avut loc în această după-amiază, startul şi centrul de comandă fiind chiar în apropierea Hotelului-Restaurant Seva, iar sosirea pe terenul sintetic din incinta Căminului Petrol. Au participat peste 130 de concurenţi din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 6 şi 85 de ani.
Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat cercetări într-un dosar penal privind cinci bărbaţi din comuna Şotrile, care sunt acuzaţi de braconaj în formă continuată şi uz de armă fără drept în formă continuată.
În cadrul manifestărilor dedicate Anului Centenar, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost organizată astăzi o expoziție interesantă, cu machete ale unor planoare și avioane care au făcut istorie. De la celebrele Vlaicul I, Vlaicu II și Vlaicu III, până la singurul avion comercial cu reacție, fabricat în România - ROMBAC 1-11. Toate machetele sunt realizate după planurile originale de către Fundația Aerospațială Română condusă de căpitanul comandor (r) Gheorghe Coman, absolvent al Liceului "Barbu Știrbei" din Câmpina (actualul Colegiu "Grigorescu") în anul 1950.
Inițiativa i-a aparținut consilierului local Gabriel Dima, cel care, tot cu ajutorul copiilor, a pictat și zidul de sprijin de pe Strada Podului. Numai că, de această dată, lucrurile au stat puțin altfel. Gabriel Dima a anunțat Poliția Locală despre intenția sa, iar conducerea acestei instituții a venit cu ideea de a-i chema la treabă și pe cei doi tineri care au desenat graffiti peste desenele realizate de copii pe zidul de pe Strada Podului.
Primăria Câmpina a achiziționat și montat, în mai multe zone din centrul localității, prisme publicitare pentru afișajul stradal, înlocuind astfel vechile totemuri publicitare, al căror aspect lăsa mult de dorit.
Pe Câmpinița, în apropierea casei lui Nicolae Grigorescu și la doi pași de Vila Crăciun (Casa Pionierilor de mai târziu) se afla un imobil somptuos, o vilă deosebită în care locuia inginerul Sava, unul dintre directorii Rafinăriei din perioada interbelică, împreună cu familia. Aici în această casă, la invitația proprietarului, marele George Enescu a cântat de mai multe ori, acompaniat la pian chiar de doamna Sava. Erau vremuri înfloritoare pentru Câmpina din toate punctele de vedere.