În anii '60, '70, '80, majoritatea întreprinderilor din Câmpina - ca de altfel din întreaga ţară - aveau secţii sportive, aveau echipe de fotbal. În Câmpina, societatea IRA, dispărută între timp, din păcate, a avut echipă de fotbal care a ajuns până la nivelul Diviziei C (Liga a treia, de astăzi).
Cinematograful din Câmpina, denumit mai întâi "23 August", apoi "Central", a fost construit în anul 1959. Pentru multe generații de câmpineni și locuitori ai comunelor vecine, acesta a fost locul unor momente frumoase, locul unor povești frumoase din adolescență și tinerețe. Cinematograful reprezintă o amintire deosebită pentru mulți dintre noi și poate un gând nostalgic de neînțeles pentru generațiile de astăzi.
Mai mulţi cititori, majoritatea conducători auto, ne-au semnalat riscul crescut de accidente rutiere pe care îl prezintă o porţiune din parcarea de pe Strada Republicii din Câmpina. Este un loc pe care îl ştiu toţi câmpinenii, fiind situat în apropiere pieţei şi a mai multor complexe comerciale, un loc unde se produc frecvent tamponări şi unde principala regulă de circulație este... mica înţelegere.
Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.
Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.
Ideea înființării unui parc industrial la Câmpina a fost o "petardă" lansată de primarul Horia Tiseanu în campania electorală. În realitate, nu s-a făcut niciun pas concret. Se păstrează doar aparențele, administraţia locală încercând să ne arate, din când în când, că subiectul nu a fost abandonat și că se fac eforturi în continuare. Așa a fost și cu introducerea în bugetul local din acest an a realizării unui studiu de oportunitate pentru parcul industrial. Se termină și luna august, iar procedura de achiziție publică nici măcar nu a fost demarată.
În anul 1974, pe Strada I.H. Rădulescu din Câmpina, la baza dealului Muscel, au fost construite două case solare, din ordinul Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina deoarece era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul.
Sâmbătă după-amiază au avut loc primele meciuri din runda inaugurală a unei noi ediţii a Ligii A Prahova. Etapa s-a încheiat duminică dimineaţă, atunci când au avut loc ultimele patru jocuri ale rundei.
În perioada 15-16 septembrie 2018, la Câmpina va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment organizat de Primărie și Consiliul Local prin intermediul Casei Tineretului. Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an prima zi va fi destinată foclorului, iar ziua a doua - muzicii ușoare. Practic, în cadrul "Serbărilor Toamnei" va fi inclusă și "Hora prahoveană", manifestare tradițională, organizată neîntrerupt de 23 de ani la Câmpina, dar care, iată, în al 24-lea an va fi parte a altui eveniment, așa cum a decis administrația locală.
În perioada interbelică, birjele erau taxiurile localității. Cu birja se mergea la gară și... retur, cu birja se mergea prin oraș, iar prețurile pe care pasagerii le plăteau birjarilor erau stabilite prin Ordonanță a Consiliului Comunal Câmpina. O cursă până la gară sau o cursă de jumătate de oră prin oraș costa 50 de lei. O oră în oraș în zi de lucru costa 80 de lei, iar o oră cu birja, în zi de sărbătoare, costa 100 lei. (facsimil)