Admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina are loc în perioada 24 august - 4 septembrie 2018. Primele două zile, 24 și 25 august, sunt rezervate înscrierilor și eliberării legitimațiilor de concurs pentru candidați. În prima etapă a înscrierilor, cea desfășurată la inspectoratele județene de poliție din teritoriu, unde s-a susținut și testarea psihologică, s-au înscris 8.249 candidați pe cele 1.300 locuri scoase la concurs în această sesiune de admitere.
Școala Germană a fost construită în anul 1899 pentru copiii familiilor de nemți care au venit la Câmpina odată cu expansiunea exploatării petrolului. De altfel, cam în aceeași perioadă, pentru petroliștii germani au fost construite multe vile, mai ales în zona bulevardului. Pe frontispiciul școlii era scrisă denumirea instituției chiar în limba germană. Aici au învățat atât copii nemți, cât și copii din Câmpina, până la începerea celui de-al doilea război mondial, când și-a încetat activitatea.
Pentru al doilea an consecutiv, Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina este invitat să participe la Festivalul Internațional de Folclor "Nestya Art" din Bulgaria. Este un festival care are loc în fiecare vară, în mai multe etape, un festival care reunește soliști și ansambluri din zeci de țări europene și care are ca scopuri principale promovarea tradițiilor folclorice și schimbul cultural între țările participante. Iar Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" a impresionat la prima sa participare, iar în această vară, în perioada 16-21 august, va merge din nou în Bulgaria.
Asociația Wave e.v. din Germania a decis să finanțeze până la sfârșitul acestui an campaniile de sterilizare a câinilor cu stăpân din Câmpina și împrejurimi. Lună de lună, nemții vor continua să asigure banii necesari sterilizărilor, decizie luată ca urmare a succesului de care s-au bucurat campaniile organizate până acum de Asociația "Arca lui Norocel". Peste 300 de animale au fost sterilizate până acum în cadrul acestor campanii. Prin urmare, fără sprijinul administrației locale, dar cu susținerea asociației din Germania, continuă lupta iubitorilor de animale pentru stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor, în special.
Cei șapte tineri, elevi la liceele din municipiul Câmpina, lansează o adevărată provocare pentru generația lor - comunicarea față în față. De fapt, acesta și este scopul proiectului "Cartea umană", acela de a-i convinge pe adolescenți și tineri că este mult mai importantă comunicarea directă, față în față, decât cea în mediul online.
Pe 2 august 2018, Nicolae Neagoe, din Brebu, a împlinit frumoasa vârstă de 77 de ani. Nu este o persoană oarecare, deși mulți dintre noi poate nu am auzit de el, iar alții poate că au uitat. Nicolae Neagoe este singurul român (în viaţă) care a fost medaliat la o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, cea din 1968, de la Grenoble din Franţa, acolo unde a făcut echipă cu regretatul Ion Panţuru în echipajul de bob două persoane al României.
În anul 1909, prin fuziunea societăților Regatul Român și Astra (cu capital anglo-olandez) s-a întemeiat societatea Astra Română. Direcţia Tehnică, deci centrul de activitate propriu-zis era la Câmpina, iar direcţia administrativă la Bucureşti. Astra Română era o filială a concernului anglo-olandez Shell și a fost societatea care, în septembrie 1929, a introdus pentru uz casnic gazul de sondă la primii 43 de abonați.
Un apel repetat, pe care nu-l fac oamenii de rând și nici reprezentanții mass-media, ci chiar un consilier local. Este vorba despre consilierul PNL Elena Albu, care de mai multă vreme tot încearcă să-i convingă pe reprezentanții diverselor compartimente din Primărie și Poliția Locală să găsească soluții pentru clădirile neterminate și care arată jalnic.
Anunțurile ne sunt trimise de firmele care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.
De aproape doi ani este finalizat blocul de necesitate de la Câmpina, cel în care ar trebui să se mute locatarii din blocurile cu "bulină" pe perioada consolidării acestora. Este drept, a durat foarte mult până când au fost realizate toate branşamentele și au fost introduse toate utilităţile, însă blocul este acum pregătit să fie... locuit, dar oamenii nu vor să se mute. Nici cei de la blocul A6, de pe Strada Schelelor, nici cei de la blocurile de pe Eminescu, nici cei de pe Bucea sau Orizontului. Primarul Horia Tiseanu a afirmat că a făcut apeluri repetate pentru a-i determina pe locatarii blocurilor încadrate în clasa I de risc seismic să se mute în blocul de necesitate. De ce este refuzată oferta Primăriei, vom afla în rândurile care urmează.