Duminică, 13 mai, la Tel Aviv a avut loc un concurs internaţional de atletism pentru juniori I, concurs la care a fost prezentă şi o delegaţie din România, alături de sportivi din Cipru, Belarus, Ucraina şi ţara gazdă, Israel. În delegaţia României s-a aflat şi atleta Andreea Lungu, legitimată la CSS Constantin Istrati Câmpina şi antrenată de Mihaela Marin.
Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti a avut loc prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori II, la startul întrecerilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina, club coordonat de prof. Nicolae Pavel.
Aproximativ 200 de persoane și-au înscris animalul de companie pe lista Asociației "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina) în vederea sterilizării. Inițial s-a stabilit programarea a 30 de câini pe zi, timp de două zile, însă având în vedere numărul destul de mare de solicitări venite de la persoane cu venituri reduse, s-a luat decizia prelungirii campaniei cu încă două zile, mai exact în perioada 14-17 mai 2018. Este prima campanie de acest gen, dar nu și ultima.
Marţi, 15 mai, este programată o etapă intermediară, restanţă, etapă a 23-a. Iată programul, avancronicile şi delegările:
Trăim în Câmpina și iubim Câmpina, dar mulți dintre noi cunoaștem prea puține lucruri despre istoria acestor locuri, despre cei plecați de aici și care și-au dat viața pentru țară, despre identitatea comunității noastre. Dacă doriți, joi, 17 mai 2018, de Ziua Eroilor, în Anul Centenarului, putem răsfoi împreună câteva pagini din istoria Câmpinei la o conferință inedită, care va avea loc de la ora 18.00, în amfiteatrul Școlii Centrale din municipiu.
Sâmbătă şi duminică s-au disputat meciurile etapei a 25-a din Liga A. Au fost câteva surprize... Rezultatele complete şi clasamentul:
În ultima vreme, pe Bulevardul Carol I din Câmpina au existat mai multe probleme la semafoare, acestea fie nu au funcționat, fie nu s-au mai sincronizat. La acest final de săptămână s-au stricat și semafoarele de la fosta Casă a Cărții, una dintre cele mai importante intersecții din localitate. Situația ne-a fost semnalată de mai mulți cititori, iar unii dintre conducătorii auto s-au plâns la agenții Poliției Rutiere, aflați în teren.
Într-un mediu privat destul de greu încercat și într-un oraș a cărei economie a scăzut mult în ultimii ani, un tânăr întreprinzător a avut o idee care s-a transformat într-o afacere de succes. O afacere care a devenit cunoscută la nivel național și care a intrat destul de repede și pe piața internațională, mai ales după participarea la diverse saloane auto din străinătate. O afacere care a creat locuri de muncă și care va continua să se dezvolte.
La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au avut loc astăzi mai multe festivități dedicate împlinirii a 50 de ani de la înființarea instituției. Școala de la Câmpina funcționează din anul 1968 și este prima școală militară înființată în România pentru pregătirea subofițerilor de poliție. Din 2002, școla poartă numele lui Vasile Lascăr, fost ministru de inetrne în perioadele 1896-1897 și 1902-1904, cel care a promovat în Parlament prima lege organică a Poliției Române și a realizat primul regulament al agentului de poliție.
În această dimineață, ambulanța a preluat un băiețel în vârstă de 2 ani din Plaiul Câmpinii, comuna Șotrile. Potrivit informațiilor furnizate de Serviciul Județean de Ambulanță Prahova, copilul era foarte agitat și prezenta vărsături. A fost transportat la spital cu suspiciunea de viol. Fiind vorba despre un copil foarte mic, speriat și cu stare de rău, nu se pune problema ca el să poată spune ce s-a întâmplat. Medicul legist va confirma dacă micuțul a fost sau nu violat.