"Este o ceremonie specială, pe care, la rândul nostru, o dedicăm tuturor câmpinenilor. Pentru că Școala de Poliție este a Ministerului Afacerilor Interne, dar este și a Câmpinei, așa cum consideră şi cum simt locuitorii municipiului", a afirmat comisar șef Vasile Tache, comandantul Școlii de Poliție.
Având în vedere numeroasele discuții apărute la nivelul administrației locale referitoare la aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Primăria Câmpina a solicitat clarificări la Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Și le-a primit, dar nu a venit în plenul Consiliului Local cu documentul respectiv, deși multe dintre discuții au fost generate chiar de către consilierii locali și ei, cei care au votat salariile, ar fi trebuit să afle punctul de vedere al ministerului de resort.
La finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 25-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul, avancronicile şi delegările:
La numeroasele nemulțumiri ale câmpinenilor legate de activitatea HidroPrahova mai adăugăm una - presiunea extrem de scăzută a apei pe Strada Ion Câmpineanu și Aleea Salcia. Iar aici avem o situație de-a dreptul incredibilă. Locuitorii de pe Aleea Salcia au strâns bani și au cumpărat conductă nouă de apă, pentru ca HidroPrahova să o monteze și să se elimine, astfel, pierderile de apă cauzate de conducta veche. Iar HidroPrahova a montat conducta nouă, dar doar pe jumătate de stradă.
De pe fațada laterală a Casei de Cultură, dintr-o zonă situată sub acoperiș, au început să cadă bucăți de tencuială. Încă nu se știe exact cauza, dar probabil că este vorba despre infiltrații la acoperiș, așa cum s-a mai întâmplat în anii anteriori. Casa de Cultură este o clădire reprezentativă a Câmpinei și se impune o intervenție cât mai urgentă pentru rezolvarea problemei.
În această după-amiază au avut loc ultimele două partide contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană. Vă reamintim că primele două jocuri au fost disputate marți, 8 mai. Echipele câştigătoare se califică în semifinalele competiţiei, care vor avea loc la o dată ce va fi comunicată ulterior. Iată rezultatele complete ale sferturilor.
Pacienții internați la Spitalul Municipal Câmpina pot fi vizitați în intervalul orar 13.30 - 17.30 de luni până vineri și în intervalele orare 9.30 - 11.30 și 15.30 - 17.30 sâmbăta și duminica.
În cadrul campaniei noastre "Câmpina curată" vă prezentăm o situație aproape incredibilă, care ne-a fost semnalată de locuitori de pe Aleea Margaretei. O alee situată între străzile Toma Ionescu și Maramureș, destul de aproape de centrul municipiului. Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Întrebarea este retorică, desigur, iar imaginile vorbesc de la sine.
Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății include unele prevederi care multă vreme nu au fost aplicate poate tocmai din cauza paradoxului pe care îl creează. Numai că, mai multe controale ale inspectorilor Curții de Conturi la o serie de unități spitalicești din țară au făcut valuri mari, iar spitalele sunt obligate acum să aplice acele prevederi. Concret, un pacient care ajunge la spital din vina lui (a traversat neregulamentar, a căzut dintr-un copac, a intrat cu mașina în stâlp etc) trebuie să-și plătească spitalizarea chiar dacă este asigurat.
Imaginile prezentate au fost surprinse pe sistemul de monitorizare video din centrul Câmpinei, mai exact din zona Casei Cărții. Se vede cum, în timpul nopții, un tânăr lovește coșul de gunoi cu piciorul până îl distruge complet. Trei astfel de situații au fost înregistrate de camerele video din intersecția de la Casa Cărții în decurs de o lună.