Litigiul dintre CS Câmpina și HM Junior este deja binecunoscut. Campinatv.ro a fost singura publicație care a relatat pas cu pas desfășurarea acestui conflict, cu toate implicațiile sale. În condițiile în care CS Câmpina are ca ultim termen 2 mai 2018, ora 13.00, pentru a achita datoria către HM Junior, datorie stabilită prin decizia Comisiei de Recurs a FRF, ar părea că povestea se apropie de final. Nici pe departe, pentru că sfârșitul sportiv al secției de fotbal a CS Câmpina va declanșa alt val de procese, iar la final vom asista, probabil, la executarea silită a clubului administrației câmpinene. Totuși, înaintea ședinței din 26 aprilie a Consiliului Local, deci cu câteva zile înainte de expirarea termenului limită, poate ar fi oportun să prezentăm cu ce a greșit, în opinia noastră, fiecare parte a acestui conflict și mai ales cum s-ar putea rezolva problema excluderii CS Câmpina din competițiile fotbalistice.
În toamnă se vor împlini zece ani de când Andreea Ioana Dumitran a fost diagnosticată cu formațiune tumorală infiltrativă bulbo-protuberențială, mai exact cu o tumoare la cap. Avea opt ani când am scris prima dată desprea ea, despre cum s-a schimbat peste noapte viața familiei Dumitran, despre începutul unei lupte cu adevărat pe viață și pe moarte cu boala. Andreea are acum 16 ani, iar lupta ei nu s-a terminat și are nevoie în continuare de ajutorul nostru pentru a-și continua tratamentul.
În cazul ambelor investiții, amplasamentele au fost predate firmelor executante, iar odată cu emiterea ordinului de începere, lucrările vor putea demara efectiv după ce firmele constructoare își stabilesc organizarea de șantier. Modernizarea Parcului de la Soldat costă 1,12 milioane lei fără TVA, iar lucrările vor fi executate de societatea Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea.
La Biblioteca Municipală Câmpina a avut loc astăzi primul eveniment din seria celor destinate Centenarului. Este vorba despre Simpozionul "Scriitorii români și Marea Unire", care a inclus lansarea volumului "Citind marele război", al profesorului Dan Gulea, precum și prezentarea a două cărți uitate - "Cartea facerii" de Eugen Goga și "Floare de oțel" de Victor Ion Popa.
După scrisoarea deloc surprinzătoare a primarului Horia Tiseanu, câmpinenii primesc acum, în cutiile poștale, un flyer colorat de la viceprimarul Adrian Pițigoi. Atenție, de la viceprimar, nu de la președintele PMP Câmpina, iar prin acest flyer, cetățenii sunt invitați la sediul PMP din Strada Mărășești pentru a discuta despre problemele de pe strada lor, din orașul lor, din țara lor. O astfel de dorință atât de sinceră și deschisă de comunicare cu alegătorii doar prin campaniile electorale am mai văzut. Electoral pare și flyerul, dar probabil că ne înșelăm noi...
Concursul județean de pictură, desen și postere "Manifest pentru Pământ", dedicat Zilei Pământului, a fost organizat în parteneriat de Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și Colegiul Național "I.L. Caragiale" din Ploiești, cu sprijinul Societății de Geografie din România - Filiala Prahova. Aproximativ 200 de elevi de gimnaziu și liceu, din tot județul, au trimis lucrări la acest concurs, iar premiile au fost acordate vineri, în cadru festiv, la Sala Coloanelor a Muzeului Județean de Științe ale Naturii. Printre premianți se numără și doi elevi de la Colegiul "Grigorescu".
Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.
În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.
Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.
Vineri după-amiază a avut loc primul meci al etapei a 22-a din Liga A. Sâmbătă au mai avut loc alte jocuri, etapa încheindu-se duminică, atunci când au avut loc ultimele două partide. S-au marcat 30 de goluri, într-o etapă în care oaspeţii au izbutit numai două victorii. Iată rezultatele: