463 de artiști fotografi din 59 de țări de pe toate continentele au trimis 6.328 lucrări la cea de-a doua ediție a Salonului ONIX organizat la Câmpina. Vernisajul ONIX 2018 va avea loc la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza", pe 28 aprilie, de la ora 14.00, și vor fi expuse o parte dintre fotografiile câștigătoare la fiecare secțiune: color open, color people, monochrome open, travel, nature.
Câmpina a găzduit, miercuri după-amiază, primul seminar de informare realizat în cadrul proiectului A.C.T.I.V., finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, un proiect important, prin intermediul căruia se organizează cursuri de antreprenoriat şi se pot finanţa afaceri din fonduri europene.
Vorbim despre un adăpost public, nu privat. Un adăpost pentru administrarea căruia se alocă lunar 14.187 lei (fără TVA) de la bugetul local. Și vorbim despre un raport de evaluare comandat de Primăria Câmpina și plătit, bineînțeles, din bani publici. Și cu toate acestea, la solicitarea noastră de a ni se pune la dispoziție acest raport în baza Legii 544/2001, primim următorul răspuns din partea Primăriei: "Posesia acestui raport sau a unei copii nu conferă dreptul de publicare". Oare ce conține acest raport astfel încât documentul să nu poată fi transmis presei?
Marţi după-amiază a avut loc prima partidă contând pentru optimile de finală ale fazei judeţene a Cupei României. Celelalte jocuri din această fază a competiţiei au avut loc în această după-amiază. Iată rezultatele complete:
Filiala Prahova a Asociației Comunelor din România a adoptat astăzi o rezoluție prin care solicită Guvernului și Parlamentului modificarea legislației în vigoare astfel încât primarii care nu mai candidează sau cei care candidează, dar nu mai sunt aleși, să beneficieze de o indemnizație de reinserție profesională pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă.
Este un proiect-concurs, dedicat Zilei Pământului, pe care o sărbătorim în fiecare an la 22 aprilie. Un concurs de pictură, desene și postere, destinat tuturor elevilor din Prahova, de la clasele V-XII, tema fiind "Să protejăm și să îngrijim Pământul ca pe propria casă". Acțiunea este organizată de Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și Colegiul Național "I.L. Caragiale" din Ploiești, cu sprijinul Societății de Geografie din România - Filiala Prahova și Muzeului Județean de Științe ale Naturii.
În anul Centenarului Marii Uniri, 100 de copii din Câmpina au plantat 100 de copaci în zona de agrement Fântâna cu Cireși. Este vorba despre elevi de la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" și Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", iar acțiunea lor face parte din proiectul "Responsabilitate ecologică în școli - Învață să vezi!" inițiat de OMV Petrom și derulat în parteneriat cu Asociația ECOTUR și Primăria Câmpina.
Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.
În prima zi a săptămânii "Școala altfel", la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina a avut loc o acțiune care le-a plăcut foarte mult copiilor - o demonstrație de automodelism organizată cu sprijinul Asociației Club Sportiv Auto-Navo RC Câmpina.
Tot mai rar se întâmplă lucruri bune în Câmpina și tocmai de aceea, atunci când se întâmplă, ele merită să fie aduse în atenția tuturor. Seva Organic este un proiect inedit, care urmează să fie pus în curând în practică și care presupune un meniu realizat exclusiv din produse organice, produse sănătoase pentru organism. Unde va fi realizat acest proiect? La Restaurantul Seva din Câmpina, bineînțeles.