În municipiul Câmpina, stocul de sare achiziționat de Primărie pentru activitatea de deszăpezire din această iarnă este aproape terminat. Nisip există, dar sarea mai ajunge pentru două zile. Iar iarna abia acum s-a instalat cu adevărat. Problema este că angajații de la Salina Slănic, de unde se aprovizionează și Câmpina, sunt în grevă din cauza salariilor mici și condițiilor grele de muncă, iar livrările au fost sistate pe perioadă nedeterminată.
Accidentul s-a petrecut în această după-amiază, pe DN1, în apropierea intersecției cu DJ 101D (drumul spre Urleta), pe sensul de mers spre Ploiești. Vidanja a lovit mai întâi autobuzul, care avea probleme tehnice și staționa pe prima bandă a DN1, apoi a acroșat o autoutilitară care se deplasa pe banda a doua. Nicio persoană nu a fost rănită.
Din această dimineață și până pe 1 martie, județul Prahova se află sub incidența unui cod portocaliu de ger. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență recomandă populației să evite efortul fizic și expunerea prelungită la frig. Hipotermia se poate instala ușor, iar în astfel de cazuri trebuie solicitat urgent ajutor medical.
Un incendiu a izbucnit noaptea trecută la o casă situată pe Strada George Coșbuc din municipiul Câmpina. Focul a pornit de la acoperișul casei și s-a extins la anexele gospodărești, pe aproximativ 60 mp. Din fericire, nu au existat victime.
Până la 1 martie, judeţul Prahova este sub incidenţa unui cod portocaliu de ger şi ninsori. La Ploieşti, la sediul Prefecturii Prahova, a avut loc duminică a şedinţă a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a dispus primele măsuri. Iată comunicatul remis presei după această şedinţă, cu precizarea că în privinţa cursurilor şcolare în judeţul Prahova, autorităţile au decis că acestea se vor desfăşura în mod normal.
Arena "Lia Manoliu" din Bucureşti a fost ieri gazda primei zile a Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori I (18-19 ani), Câmpina fiind reprezentată în proba de aruncarea greutăţii de doi sportivi, Andreea Lungu şli Marius Vasile, ambii de la CSS Constantin Istrati, ambii în vârstă de numai 16 ani, dar care au reuşit performanţe notabile.
În ultimii 12-13 ani, administrația locală câmpineană s-a tot împrumutat pe piața bancară internă, creditele luate fiind destinate exclusiv investițiilor. Că s-a procedat bine sau nu, aici poate exista o întreagă discuție, cu argumente pro și contra. Cert este că, în 2018, în fața unui buget dezechilibrat, care nu permite prea multe investiții, s-a luat în calcul inclusiv varianta unui nou împrumut bancar și s-a ajuns la concluzia că suma nu ar putea fi prea mare, deoarece municipiul Câmpina a ajuns destul de aproape de gradul maxim de îndatorare permis de lege. În 2018, administrația locală are de achitat la bănci rate, dobânzi și comisioane în valoare totală de 4,1 milioane lei, adică aproximativ 900.000 euro.
Anunțurile ne sunt trimise de firmele și instituțiile publice care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.
Odată cu bugetul municipiului pentru anul în curs, Consiliul Local a aprobat și bugetele instituțiilor subordonate, printre aceste numărându-se și Clubul Sportiv Câmpina. Pentru 2018, bugetul CS este de 1.138.500 lei, din care 176.500 veniturile proprii, iar 962.000 lei subvenția de la bugetul local.
Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.