La mijlocul acestei săptămâni, marţi şi miercuri, sunt programate semifinalele fazei judeţene a Cupei României la fotbal. Se anunţă două meciuri echilibrate, care pot oferi orice rezultat, cu atât mai mult cu cât Cupa României este cunoscută ca fiind o competiţie a surprizelor. Iată programul, avancronicile şi delegările celor două semifinale:
La Câmpina, Partidul România Mare nu are nici candidat la Primărie, nici listă de candidați pentru Consiliul Local. În schimb, PRM are candidați la Consiliul Județean Prahova și vrea ca și câmpinenii să știe acest lucru. Există afișe cu PRM, pe care reprezentanții partidului vor să le pună și pe panourile electorale din cel de-al doilea municipiu al județului. Numai că, surpriză, toate cele zece locuri de pe panou sunt deja ocupate.
Consiliul Local a aprobat, la începutul acestui an, Regulamentul privind desfășurarea comerțului stradal în municipiul Câmpina, hotărâre care are putere de lege locală. Acest regulament prevede foarte clar că "este interzis comerțul ocazional al produselor agroalimentare la o distanță mai mică de 200 metri față de unitățile permanente cu acelați profil". Același regulament mai prevede că este interzisă amplasarea de chioșcuri sau tonete în zonele aglomerate ale municipiului. În aceste condiții, ne întrebăm cum de nu se sesisează nimeni din Primăria Câmpina sau de la Poliția Locală în legătură cu Târgul de bunătăți organizat periodic pe spațiul pietonal din fața Complexului Carrefour?!
Luna viitoare expiră contractul de administrare a bazinului de înot didactic, încheiat între Primăria Câmpina și Gercom Business. Patronul firmei, George Armașu, a trimis administrației locale un raport de activitate pentru perioada iulie 2011 - mai 2016, raport care va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local Câmpina.
Pe lângă programul obișnuit din timpul zilei, Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina a fost deschis, sâmbătă seara, în intervalul 17.00-24.00 pentru a-și primi oaspeții la "Noaptea Muzeelor". Iar oaspeții nu s-au lăsat așteptați. 580 de persoane au venit să viziteze Castelul, iar lor li s-au adăugat și cei peste 20 de participanți la lansarea cărții "11 septembrie, o zi obișnuită", scrisă de jurnalista Denisa Udroiu.
Sâmbătă dimineaţă au avut loc primele două jocuri ale etapei a 27-a din Liga A Prahova. Derby-ul de la Cornu a fost câştigat de oaspeţi, trupa lui Ion Burchi impunându-se cu 2-1. După-amiază, rezultate oarecum normale, inclusiv victoria formaţiei din Brebu asupra celor de la Plopeni. Astăzi, în ultimele patru meciuri ale etapei ar fi de consemnat doar neprezentarea "lanternei roşii" pe un teren unde se câştigă greu, la Măneciu.
Suntem la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, o campanie atipică, fără bannere, fără mesh-uri, fără sacoșe, umbrele și pixuri, fără licitație printre electori pe principiul "care candidat dă mai mult". În aceste condiții, campania electorală se face, iată, pe teren, pe stradă, prin cartiere, față în față cu oamenii, cu cei care vor să deschidă ușa sau poarta, cu cei care acceptă dialogul, pentru că nu toți câmpinenii sunt dispuși să stea de vorbă cu candidații.
La Piteşti, astăzi şi mâine se desfăşoară finala Campionatului Naţional Universitar, precum şi prima etapă a Campionatului Naţional de Probe Combinate pentru seniori, tineret şi juniori I. În prima zi a întrecerilor, în reuniunea din această după-amiază, atletismul câmpinean a obţinut o medalie foarte preţioasă, fiind la un pas de obţinerea unei a doua medalii, ambele în probele de aruncarea suliţei.
Instituția de învățământ din Valea Doftanei a fost înființată în anul 1842, având atunci doar clase primare și... 18 elevi. A devenit liceu în anul 1909, deci în urmă cu 107 ani, incluzând, totuși, toate ciclurile de învățământ - primar, gimnazial, liceal. Din anul 2011, liceul poartă numele primului rege al României, Carol I. Și tot atunci s-a stabilit ca "Ziua liceului" să fie sărbătorită în fiecare an în jurul datei de 21 mai, în semn de omagiu adus Reginei mamă Elena a României. Așadar, astăzi a fost sărbătoare la Valea Doftanei.
Luna viitoare, în comuna Bănești, satul Urleta, va fi organizată cea de-a XII-a ediție a Festivalului Cireșelor, una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din județul Prahova. Festivalul este organizat de Primăria și Consiliul Local Bănești și, ca în fiecare an, pe scenă vor urca soliști cu mare priză la public. Public de toate vârstele.