CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Noțiunea de “conferință de presă” nu mai există la Câmpina

- Editorial -

Noțiunea de “conferință de presă” nu mai există la Câmpina

Era o vreme când săptămânal, apoi bilunar, apoi lunar, la Primăria Câmpina aveau loc conferințe de presă. Apoi au dispărut de tot și asta încă din mandatul 2012-2016. Cu excepția campaniilor electorale, nici partidele nu mai organizează conferințe de presă. Oare nimeni nu mai are nimic de spus, ci doar de ascuns?

Noi avem întrebări, multe întrebări pentru Primărie, pentru partidele politice, pentru alte instituții. Așa, și? Cui îi pasă? De ce nu mai face Primăria Câmpina nicio conferinţă de presă? Probabil pentru că primarul nici nu are timp, nici nu e dispus să răspundă întrebărilor incomode, față în față cu ziariștii. Preferă interviurile aranjate la un post de televiziune, interviuri plătite din bani publici în baza unui contract de promovare. Așa că, de ce s-ar mai deranja să organizeze vreo conferință de presă?! Ca să-i ceară unii să explice, de exemplu, de ce nu asfaltează Calea Doftanei, Bobâlna, Voila; de ce nu a vrut să urgenteze demersurile pentru accesarea de fonduri europene destinate transportului public; de ce a ales să predea ore la Energetic în loc să fie primar cu normă întreagă; de ce nu se doreşte sterilizarea câinilor şi pisicilor din oraş; de ce au fost atâtea probleme în stabilirea salariilor din Primărie; de ce zace blocul de necesitate nefolosit de mai bine de un an şi jumătate; de ce nu doreşte să se implice în problemele de la CS Câmpina; de ce nu a fost lansat bugetul local în dezbatere publică; de ce nu se mai aude nimic de Strategia Turistică a Câmpinei, retrasă de pe site-ul Primăriei după ce a fost plătită; de ce și-a trimis angajații la mare, la cursuri de perfecționare pe bani publici, organizate de o firmă neautorizată și neacreditată; de ce primește la serviciu oameni băuți și care, culmea, mai au și funcții de conducere; de ce sunt atât de proaste multe dintre lucrările executate pe domeniul public sau la instituțiile publice; de ce... de ce... ?
E ușor să te lauzi cu transparența din actul administrativ doar invocând Legea 544/2001 și să-i pui pe jurnaliști să ceară informații în scris, la care să răspunzi cu jumătate de măsură. E perfect așa! Adică, de ce să-și permită unii să ceară socoteală primarului ales de popor și plătit tot de popor cu 12.000 lei (brut) pe lună?!

La partide, aceeași situație, fără cuvinte. 
Partidul Naţional Liberal – partidul condus, încă, de primarul Tiseanu. La toate întrebările deja enumerate în dreptul Primăriei, mai putem adăuga: ce a dat la ALDE în schimbul voturilor din Consiliul Local şi susţinerii proiectelor; de ce nu îşi îndeplinşte promisiunile din programul cu care a câştigat ultimele alegeri locale; câți membri activi mai are PNL la Câmpina; care a fost ultima acțiune organizată?
Partidul Social Democrat este în situaţia cel mai greu de explicat. Practic, singurul partid de opoziţie, PSD nu are nicio ieșire publică împotrivă actualei majorităţi locale PNL+PMP, care furnizează multe motive de critică reală. PSD Câmpina pare într-o adormire aproape complice. Pe de altă parte, la nivel național PSD conduce țara și dă din groapă în groapă. Și cu toate astea, la Câmpina, PSD nu are nimic de spus. Nici măcar de ce vrea neapărat să semnze un protocol pe plan local cu ALDE.
Partidul Mişcarea Populară – partidul viceprimarului Adrian Piţigoi se complace în postura de remorcă a PNL. Nu are PMP nici măcar un proiect propriu pentru comunitate? Este mai important pentru șeful PMP Câmpina să le aranjeze mici afaceri prietenilor și să comenteze prin birourile altora ce scrie presa, în loc să iasă și să spună lucrurilor pe nume? Se pare că da.
ALDE are poate cea mai ingrată situaţie, fiind aproape de înţeles de ce nu organizează vreo conferinţă de presă. Cum ar putea să explice motivele reale pentru care, în loc să facă opoziție cu PSD, consilierii ALDE votează alături de PNL și PMP?! Cum ar putea explica susținerea evidentă a primarului Horia Tiseanu sau scandalul creat cu politizarea unei asociaţii de pensionari. Unde sunt propunerile din campania electorală, pentru dezvoltarea localității?
Așadar și prin urmare, liniște deplină, ca într-o mare familie unită, în care membrii ei își acoperă reciproc faptele și neajunsurile. Conferințe de presă? Asta-i bună! De ce, pentru ce și pentru cine? Câmpinenii? O să vină alegerile și le spunem noi la ușă cât am luptat pentru binele lor și pentru viitorul de aur al localității!


19 Feb 2018 12:03 9311 vizualizari



Comentarii






  • 22.02.2018 19:00 un alt cetatean ....si domnisoara' Bianca-"miss politia locala"-"omul bun la toate" , care s-a mutat de la integrare europeana> cred ca a avut oun moment de sinceritate cu ea, si-a dat seama ca era prea mare palaria pentrul capul ei.
  • 22.02.2018 17:26 un simplu cetatean "de ce primește la serviciu oameni băuți și care, culmea, mai au și funcții de conducere" ce avem noi aici? cine sa fie? ghici?
  • 19.02.2018 13:39 Joe Este clar ca ai dreptate, Cristina! Din păcate, ceea ce nu înțeleg politicienii, in general, Tiseanu, in particular, este ca prin organizarea unei conferințe de presa nu faci un serviciu unor ziaristi, ci transmiți un mesaj către public. Cred cu convinge ca atâta vreme cât va mai fi Tiseanu primar, nici nu o sa mai vadă cineva vreo conferința de presa la Primăria Câmpina!
1458 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2317 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1989 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1597 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV