CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cine candidează la Primăria Câmpina? Nici măcar partidele nu-și cunosc, deocamdată, proprii candidați

- Editorial -

Cine candidează la Primăria Câmpina? Nici măcar partidele nu-și cunosc, deocamdată, proprii candidați Alegerile locale ar putea fi în ultima săptămână din luna mai sau în prima săptămână din iunie. Asta înseamnă că minunata campanie electorală va începe ori la sfârșitul lui aprilie, ori în primele zile din mai. Adică, peste trei luni și ceva. Și cu trei luni și ceva înainte de startul campaniei electorale, la Câmpina încă nu știm cine va candida pentru funcția de primar. Interesant este faptul că nici toate partidele nu știu la această oră cu cine vor defila spre Casa cu Grifoni.

Nu cred că am mai avut o astfel de situație la Câmpina, vreodată. Să analizăm puțin fiecare partid în parte.
La PNL, candidatul pentru funcția de primar este Horia Tiseanu. Vrea al patrulea mandat de primar și este avantajat de faptul că alegerile au loc într-un singur tur. Este dezavantajat, însă, de dosarele de la DNA, care i-ar putea da planurile peste cap. Am folosit pluralul și știm ce vorbim. Știe și primarul, chiar dacă nu recunoaște public. Nu trebuie să fie arestat, nici nu-i dorim așa ceva. Dar e suficient să fie urmărit penal, să fie sub control judiciar sau trimis în judecată și tot nu va mai putea candida, conform criteriilor de integritate ale propriului partid. Dacă se întâmplă așa ceva, cu cine merge PNL în alegeri
? Care este soluția de criză? Deocamdată nu știe nimeni asta. Horia Tiseanu este, însă, conștient și caută o rezervă. Lucru interesant, caută numai prin rândul celor proveniți din vechiul PNL, nu și printre colegii săi cu care a venit din PDL.
La PSD nu există nici titular, darămite rezerve. Ne-am putea gândi la actualul viceprimar, Ion Dragomir, dar relația acestuia cu conducerea județeană (oficială sau din umbră) este tare încordată. Nici județul nu știe, însă ce vrea. Bun, nu-l vrei pe Dragomir, dar ai pe cine să pui în locul lui
? Există cineva care ar putea măcar să tragă lista după el, chiar dacă șansele să iasă primar ar fi reduse? Cam delicată situația. Da, exista varianta cu George Severin candidat la Primăria Câmpina din partea PSD. Dar actualul senator a infirmat categoric zvonul.
Ar mai fi o idee, o alianță PSD – UNPR, locală dacă la nivel național nu se concretizează și se dă mână liberă organizațiilor din teritoriu, cu un candidat comun la Primărie. Cine
? De exemplu, Jenica Tabacu. Ar fi foarte interesantă intrarea Jenicăi Tabacu într-o astfel de competiție. A făcut-o și în 2008 și le-a dat destule emoții contracandidaților săi. E doar o idee, după cum spuneam, dar cred că nu e deloc absurdă.
Ar mai fi și PMP, cu Adrian Pițigoi candidat la Primărie. Aici, candidatul a fost anunțat deja oficial, după alegerile pentru conducerea organizației locale. Dar ce te faci dacă, peste noapte, organizația se îmbogățește cu membri noi, de pe la fostul PNDC, fostul PDL
?! Vin pe ultima sută de metri, să zicem, după ce și-au negociat fiecare candidatură la centru. E și asta o întrebare, doar o întrebare.
Să nu uităm de ALDE, cu un potențial candidat la Primăria Câmpina în persoana actualului consilier local Daniel Ioniță. Nu credem că aici se gândește cineva la alt candidat, decât dacă apare vreo surpriză. Vreo persoană cu notorietate și care nu mai poate candida în propriul partid, să zicem. Că la ALDE nu există, deocamdată, criterii de integritate...
În rest, ce ar mai fi
? PSRO, partidul lui Mircea Geoană. La Câmpina, PSRO are organizație de puțină vreme. Probabil va avea candidat la Primărie, nu știm. Deocamdată, organizația locală nici nu s-a prezentat oficial, nu a avut loc nici măcar o conferință de presă pentru a-i cunoaște și noi pe lideri.
Mai sunt și alte partide, nesemnificative, în opinia mea. Cele care se reactivează doar înaintea alegerilor, apoi dispar pentru următorii patru ani. Partide care nu ar putea niciodată furniza primarul.


14 Jan 2016 13:07 16313 vizualizari



Comentarii






  • 31.05.2016 10:32 radu paraipanovici ...Mesajul partidelor politice !... 'Pune Campina in miscare' !!...Lasat-o bre nemsicata ca si-asa dupa 26 de ani de kapitalism romanesc mai are nitel si aluneca in raul Prahova !...Cu toate intreprinderile desfiintate si somaj la greu... ! Toti politicienii se bat cu caramida in piept cand, defapt, toti urmaresc acelasi lucru !...cum sa fure mai presat ! halal politicieni si candidati !!
  • 19.01.2016 14:23 Marius F Propun bagati in sondaj si ,,fanii infocati" Tiseanu si anume:Horia Francu si Marcian Otan.Vor avea mai multe voturi si sanse decat primarul nostru.Ne trebuie cineva cu coloana vertebrala,ma rezum la atat
  • 18.01.2016 21:23 Laurentiu SOC! Tiseanu recunoaste intr-o declaratie pentru ziarul personal, phalert, ca este implicat in dosarul Calea Dacia de la DNA, pana acum zicea ca nu stie nimic. Se strange latul Horica?!
  • 17.01.2016 11:03 electoru Multumesc pentru sondajul propus. Dar, trebuia sa bagati si campul ALTUL. La ce nume ati trecut in sondaj ..... Doamne Ajuta! sau mai bine Doamne Iarta-ne!
  • 14.01.2016 20:18 george Daca ar fi sa aleg dintre toate numele prezente in articol si in comentarii, eu tot pe coruptul Tiseanu l-as vota.
  • 14.01.2016 19:46 Ricky Da, chiar ca ar fi foarte interesat un sondaj. Cu siguranta prin partide se fac, dar unul la nivelul localitatii cred ca ar fi chiar interesant. Si poate l-ar trezi pe TISEANU ca nu il mai voteaza NIMENI!
  • 14.01.2016 18:30 Marian C Tiseanu nu va candida! Nu va putea! Iar de la PNL va candida un personaj maii apropiat de fostul PNL decat de fostul PDL si care va fi impus de noul presedinte al PNL Prahova, Dumitrescu! Veti vedea cat de curand!
  • 14.01.2016 18:11 Bogdan pentru binele multor liberali din Campina, eu as vrea ca Tiseanu sa fie arestat (macar pentru 24 ore) a doua zi dupa ce isi depune oficial candidatura. si sa vad atunci ce colonel sau ce alt fost pdl-ist mai are curaj sa bata la vreo usa si sa ii ceara vreunui om sa il voteze pe Tiseanu!
  • 14.01.2016 17:40 Florina Minca Am descoperit acest site din intamplare.Lupta abia incepe....apele sunt f tulburi.La Pnl de avarie in caz ca Tiseanu e luat intr-o zi sunt Moldoveanu Alin si Fratila.-ce vor face consilierii din Pdl si Pnl...trebuie selectie.La Psd e duel Murariu-Corcodel,la Pmp vor iesi trei consilieri la alegeri sigur:Pitigoi,Minea si Nenu,la PSRO si PRM partide nesemnificative la prima strigare,ar avea candidati gen Marcu,Dima din Parc Politie,Auras Chivu,Dragusin si de ce nu Arghir.Nu se stie...hai ca v-am lasat tema de meditat
  • 14.01.2016 14:51 electoru Faceti un sondaj aici.
1460 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2320 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1990 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1598 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV