CONTACT

Se prefigurează mișcări interesante pe scena politică din Câmpina, în perspectiva viitoarelor alegeri locale

- Editorial -

Se prefigurează mișcări interesante pe scena politică din Câmpina, în perspectiva viitoarelor alegeri locale

Anul 2023 bate la ușă și este un an preelectoral, anul de dinaintea foarte importantului 2024 în toamna căruia vor avea loc alegerile locale. Prin urmare, pe micuța, dar "încinsa" scenă politică din Câmpina se fac tot felul de reconfigurări, fiecare candidat / partid dorind să-și asigure o poziție cât mai bună în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Miza este foarte mare, astfel că actorii politici încearcă să-și maximizeze șansele printr-o așezare cât mai bună pe eșichierul politic local. Și, evident, este țintită Casa cu Grifoni!

Există șanse foarte mari ca primarul în funcție al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, să nu mai fie independent. Și sunt mai multe argumente - de la vechea zicală din bătrâni potrivit căreia ”ulciorul nu merge de multe ori la apă” și până la necesitatea de a-și asigura o majoritate în viitorul Consiliu Local, tocmai pentru a promova mai ușor proiectele pe care și le dorește. Iar discutând despre formațiunea politică în care Alin Moldoveanu are cele mai mari șanse să ajungă, probabil că aceasta este PNL, chiar partidul pe care actualul primar l-a părăsit înaintea alegerilor din 2020. Pare o opțiune logică, având în vedere apropierea evidentă a lui Alin Moldoveanu de șeful liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, (dovadă fiind inclusiv asocierea pentru pasajul subteran, asociere aprobată de Consiliul Județean, al cărui președinte este Iulian Dumitrescu, dar respinsă, la prima strigare, de Consiliul Local Câmpina) și până la faptul că ar fi cea mai apropiată mișcare de normalitate, fiind - așa cum spuneam - doar o întoarcere la partidul în care Moldoveanu a deținut funcția de secretar general al organizației județene. Aici sunt mai multe aspecte de care ar trebui ținut cont și nu menționăm decât două: Iulian Dumitrescu are nevoie de Moldoveanu (și Câmpina) dacă mai vrea un mandat de președinte al Consiliului Județean, problemele de la Ploieștii fiind cât se poate de cunoscute, iar al doilea aspect, Moldoveanu știe și poate să țină sub control o organizație de partid, să o consolideze și să o facă să conteze. Un semn de întrebare ar fi asupra procentului pe care PNL l-ar obține la viitoarele alegeri parlamentare și dacă partidul mai intră la guvernare, lucru important pentru un primar care vrea bani de la bugetul național.

Actualul șef al liberalilor câmpineni, Marian Nistor, care s-a auto-anunțat ca viitor candidat la funcția de primar, este tot mai singur în PNL. Este ignorat de conducerea organizației județene, ba chiar și de cei doi consilieri locali ai PNL, Dan Nica și Florin Marcu, ei apropiindu-se tot mai mult de primarul Alin Moldoveanu și votând deschis proiectele acestuia, inclusiv tot ce ține de celebrul PUZ care include și pasajul subteran, în ciuda declarațiilor publice ale lui Nistor. Mai mult, la această oră, organizația locală liberală pare ca și inexistentă. În aceste condiții, nu ar mira pe nimeni o plecare a lui Marian Nistor din partid, având în vedere și scenariul de mai sus, cu venirea lui Alin Moldoveanu în PNL. Varianta vehiculată pe piața politică în acest moment, în privința lui Marian Nistor, este PSD. Probabil că nici lui nu-i convine foarte tare o astfel de soluție, dar știe că are nevoie de un partid puternic pentru a-și crește șansele în viitoarea confruntare electorală cu Alin Moldoveanu. Rămâne de văzut cum va percepe electoratul această mișcare, dar și cât de mult se vor implica social-democrații, mai vechi sau mai noi, dar la fel de orgolioși, în susținerea unui candidat venit dintr-o tabără deloc agreată.

Din păcate, pentru sănătatea civică și politică a câmpinenilor, cam acestea ar fi, deocamdată, singurele mișcări mai interesante. Puțin probabil ca USR și PMP să poată furniza vreo surpriză sau să poată produce vreo mișcare de natură să atragă atenția electoratului, în vreme ce POL va trage probabil cât de mult poate spre intrarea în Consiliul Local, fără să vizeze Primăria. Cât privește Partidul Verde, acesta va face ce-i va spune primarul, iar dacă, într-adevăr, Alin Moldoveanu revine la PNL, acolo-i vom regăsi și pe "verzi".
Mai există, totuși, o necunoscută - AUR. Este o formațiune politică foarte vizibilă la nivel național, cu destui susținători și care este împinsă de la spate pentru a deveni o variantă de luat în discuție pentru partidele mari. Paradoxal, la Câmpina AUR este cu mult sub nivelul procentului național, dar probabil că va începe o oarecare agitație locală de anul viitor, care se va mări odată cu apropierea alegerilor.
Acum, în perspectiva viitoarelor alegeri locale, este foarte puțin probabil să mai apară alți candidați care să conteze. Pe de o parte, pentru că nu prea sunt oameni care să fie dispuși și care să aibă tăria să intre într-o confruntare cu actualul primar, iar pe de altă parte, pentru că experimente gen ”Florescu” sau ”Moisescu” și-au demonstrat deja ineficacitatea pentru a mai risca cineva să vină cu astfel de soluții. Oricum, se anunță un an preelectoral interesant pe mica noastră scenă politică.


19 Oct 2022 21:36 4498 vizualizari


Comentarii






  • 08.07.2023 09:54 Cetățeanul Dacă în 2024,tot ala care este în prezent primar la Câmpina, și gașca lui vor câștiga iar alegerile, atunci cetățenii acelui oraș, își vor merita soarta, sa fie supușii la acei mafioți.
  • 20.10.2022 10:54 Florea Constantin Nu avem lideri naționali .Vreți lideri locali? E greu . Oportuniști fără coloană vertebrală . Fără proiecte .Doar ptr ei și apropiați ai lor .Oameni mici . Asta avem . Asta votăm . Totul e trecător . Putem face multe lucruri dar avem conducători lași . ............ajunge . Avem alte treburi ,cum și ei au treburile lor . Contăm doar la alegeri .
  • 20.10.2022 09:52 Cezar Georgescu O analiză deloc surprinzătoare. Am mai văzut-o. Clar părtinitoare, ca să nu zic cu dedicație. Trebuie bătut drumul pregătit drumul pentru întoarcerea lui Alin moldoveanu în PNL. Astfel se închide planul stabilit încă din 2020. USR și PNL Câmpina au fost doar masă de manevră pentru Iulian Dumitrescu, Anastase Roberta și Alin Moldoveanu . Toate aceste mișcări nu se fac pentru binele câmpinenilor ci pentru sumele mari de bani care se presupune că vor veni pentru lucrări în Câmpina ( pasaj, apa, canalizare, drumuri).
  • 20.10.2022 06:09 diss Ca și la nivel național Cămpina nu are absolut niciun om politic de calibru.Citind lista posibililor candidați și analizând activitatea și realizările acestor indivizi nu poți decăt să deplângi Cămpina care a ajuns un tărg prăfuit .Concluzia mea: politicieni mici de tot, proiecte și mai mici, perspective sumbre!😏
1503 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2365 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
2024 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1636 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV