CONTACT

Bursa zvonurilor. Potențialii candidați la Primăria Câmpina la alegerile locale 2020

- Editorial -

Bursa zvonurilor. Potențialii candidați la Primăria Câmpina la alegerile locale 2020

Au rămas mai puțin de patru luni până la alegerile locale. Asta înseamnă aproape trei luni până la campania electorală. Ce se întâmplă pe la partidele din Câmpina cu trei luni înaintea demarării campaniei electorale? Din stradă, nu se vede nimic. Înăuntru, însă, a început agitația. Discuții, negocieri, poate și presiuni pentru stabilirea candidaților la funcția de primar, goana după un loc eligibil pe lista pentru Consiliul Local. Este posibil să avem și surprize, este posibil și să avem, la aceste alegeri locale, un număr record de candidați care vor bate la poarta Casei cu Grifoni din Bulevardul Culturii 18. Haideți să vedem ce se zvonește prin târg în privința candidaților la Primăria Câmpina.

La PNL există o oarecare tensiune. Horia Tiseanu ar vrea un nou mandat, al cincilea. Ar fi avantajat, exact ca în 2016, dacă alegerile s-ar desfășura într-un singur tur de scrutin. Deocamdată, legea nu a fost modificată, dacă se va întâmpla asta, vom vedea. Mai e avantajat și de desfășurarea foarte lentă a procesului penal în care este inculpat. Dar Horia Tiseanu are și un stres major. Atât în organizația locală, cât mai ales în cea județeană sunt persoane, inclusiv din conducerea partidului, inclusiv din rândul celor cu putere de decizie, care l-ar prefera candidat pe Alin Moldoveanu. Vor o schimbare majoră de... candidat, de atitudine, de implicare, vor un suflu nou pentru partid, dar și pentru oraș. Iar dacă se va întâmpla asta, cei care de luni de zile se gudură pe lângă Tiseanu pentru un loc pe lista de consilieri vor avea o problemă. Legat de primarul în exercițiu, care mai vreau un mandat, deși și-a depus deja dosarul de pensionare, zvonistica spune că ar fi dispus să candideze chiar și de la alt partid, ba chiar și independent, dacă altfel nu se poate pentru a-și continua... proiectele.
La PSD e nebunie totală. Organizația locală nu mai are președinte, după demisia Mihaelei Voicilă, există un comitet care va trebui să organizeze alegeri interne luna aceasta și sunt puțini cei dispuși să-și asume conducerea organizației cu trei luni înaintea alegerilor locale. La capitolul potențiali candidați la Primărie se vorbește despre doctorul Călin Tiu, despre fostul consilier local Horațiu Zăgan, despre actualul consilier local Andrei Duran, dar și despre actualul consilier județean (liberal) Marian Nistor. Va fi foarte interesant de urmărit ce se întâmplă în PSD și cum va trece organizația peste aceste momente destul de delicate.
La Alianța USR-PLUS, pare că s-a stabilit candidatul – Cătălin Florescu. Acum vine greaua misiune de a-l face cunoscut câmpinenilor, pentru că este un nume nou în politică, iar alegerile locale sunt de altă factură decât cele europarlamentare sau chiar parlamentare. Aici nu mai e suficient valul național (în scădere, între noi fie vorba, pentru USR-PLUS), aici mai contează și omul. Mai contează și oamenii din spatele candidatului, mai contează și faptul că nu toți alegătorii au conturi pe rețelele de socializare. USR-PLUS va avea de alergat prin Câmpina dacă această alianță vrea un scor bun la locale.
La PMP e liniște și pace. Adrian Pițigoi, actualul viceprimar, va candida la Primărie. Nu e zvon, e certitudine. Și nu e de glumă, e de muncă și asta pentru că Pițigoi are în spate un partid mic, aflat la limita pragului electoral.
La Partidul Prahova în Acțiune, noua formațiune politică apărută în județ, cu organizație deja constituită la Câmpina, candidat la Primărie este Daniel Ioniță. S-a votat asta în partid, s-a anunțat deja oficial. Și va fi interesant de urmărit cum vor percepe câmpinenii noul partid și pe vechiul candidat.
La ALDE, delicată situația. Toată organizația ALDE a plecat la Partidul Prahova în Acțiune. Aici trebuie mai întâi refăcută organizația și apoi găsiți candidați pentru alegerile locale. Practic, în acest moment, ALDE Câmpina nu mai există decât pe hârtie.
La Pro România, există organizație, au fost făcute și alegeri interne, să vedem ce decizii se vor lua în privința candidaților. Există posibilitatea susținerii, pentru Primărie, a candidatului PSD, așa cum s-a stabilit prin alte localități, dar ar putea exista și surprize. Pentru că, potrivit bursei zvonurilor, din partea Pro România ar putea candida vreun nemulțumit din alt partid, dat la o parte de ai lui și agreat de oamenii lui Ponta.

Zvonuri mai sunt. De exemplu, se aude că va exista un candidat independent sprijinit de fostul președinte al PSD Câmpina, doar pentru a rupe din voturile social-democraților, doar pentru a le reduce acestora scorul electoral. Așa, ca o nuia băgată prin gard. Și se mai aude că ar mai putea apărea un candidat independent, susținut de Florin Abagiu și alți oameni de afaceri locali, un candidat surpriză, care să facă și mai interesantă competiția electorală. Vom vedea care zvon se confirmă și care nu. Mai sunt și alte partide care vor avea candidați la Primărie. Cele care se reactivează doar înaintea alegerilor, apoi dispar pentru următorii patru ani. În privința lor, nici zvonuri măcar nu sunt.


09 Feb 2020 19:03 14385 vizualizari


Comentarii






  • 13.02.2020 08:13 Marzea Candidat surpriza este....Liviu Briciu
  • 09.02.2020 20:01 Andreea Marian Nistor nu va candida de la PSD. Am vb cu el. Sunt doar zvonuri
  • 09.02.2020 19:51 MARIANA Votez schimbarea... Oricine e mai bine decât formula actuala.
  • 09.02.2020 19:38 ALIN Din cei pe care i-ați enumerat eu as pune stampila pe dl Nistor și pe dl Florescu. Poate cu mai multa încredere în dl Nistor pt ca știu ce a realizat în toți acești ani...
1493 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2357 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
2017 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1626 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV