CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Statele paralele și românii de rând

- Editorial -

Statele paralele și românii de rând

Mare scandal mare începând de aseară. Ecranele televizoarelor s-au înroșit, s-au înverzit, s-au îngălbenit de la "breaking-news-uri". Dacă priveai la televizor, ai fi băgat mâna în foc că țara fierbe, că dă pe dinafară, că a început revoluţia, că se trage. Pe stradă, însă, liniște și pace. La ce am asistat noi aseară, de fapt? Doar la o demonstrație că în România există două state paralele, nu unul, iar românii de rând, mici și neînsemnați, nu sunt pe nicăieri în povestea asta.

Actuala coaliţie de guvernare a vorbit foarte des despre existenţa unui stat paralel, un Bau-Bau mare și urât, care nu lasă PSD+ALDE să guverneze pentru binele și prosperitatea națiunii. Statul paralel, care o ține pe Kovesi în brațe, este de vină pentru tot și toate. Bun, deci avem un stat paralel, cel cu care se bat PSD, ALDE, Voiculescu, Ghiță și televiziunile lor. În opinia mea, aseară s-a văzut clar că mai avem un stat paralel, unul care susține actuala putere și pe cei menționați mai sus, unul și mai mare, și mai urât, nesătul și manipulator, grotesc. Avem două state paralele, care nu se întâlnesc niciodată, dar care se bușesc în parte, pentru că la noi e țara tuturor posibilităților.
Toată lupta aşa-zis politică, cu stânga, cu dreapta, cu doctrine, cu familii europene, cu toate aiurelile astea, nu este decât o luptă între două state paralele, fiecare încercând să-şi tragă partea leului, fiecare încercând să asigure „protecţia” cartierului ăsta ceva mai mare, numit – încă – România. Este doar lupta lor, o luptă pe foarte, foarte mulţi bani, pe multe, foarte multe interese. 
Sunt două state paralele, fiecare cu armele lui, cu uneltele lui, dar ambele având acelaşi scop – să pună mâna pe această ţară, care, deşi a fost secătuită de aproape trei decenii de „capitalism” de tip mafiot, încă mai produce. În plus, fiecare încearcă să fie „fanariotul” care se gudură prin diverse capitale mondiale, promițând aservire totală în schimbul domniei peste această țară nefericită.
Bun, țara există, dar unde sunt românii? Cele două state paralele sunt interesate de omul de rând doar în rare situaţii: când are de dat bani, când trebuie să închidă ochii și când trebuie să voteze. Și uneori, în momente bine alese, când trebuie să aibă spectatori la spectacolele lor de proastă calitate, cu o regie îndoielnică, aşa cum este şi spectacolul care a început aseară şi care, probabil, va mai continua zile multe, fără a aduce nimic bun pentru români şi pentru România.


12 Feb 2018 21:24 8261 vizualizari



Comentarii






1458 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2317 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1988 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1597 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV