CONTACT

PETARDAȚII

- Editorial -

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

Pe un petardat n-o să-l vedem niciodată cu o carte în mână sau la un spectacol de teatru. Cu un petardat n-o să putem avea niciodată o discuție inteligentă, pentru că o dă în bâlbâială invocând așa-numita “tradiție”. Nu știe ce înseamnă, că nu are de unde, nu l-a învățat nimeni, nu a citit. Da, petardatul este cel care ilustrează perfect zicala “prost de bubuie”. Bum-bum e tradiție și gata! Bum-bum e distracția maximă și gata! Bum-bum e viața lor și îți râd în față pentru că ei știu că nu le face nimeni nimic. Uneori, da, și-o fac singuri...
Sute de accidente au loc în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă din cauza petardelor. Copii, adolescenți, dar și adulți ajung la spital în stare gravă din cauza petardelor. Unii și-o fac cu mâna lor, alții sunt victimele distracției altora. Glumele proaste devin din ce în ce mai proaste. Petardă aruncată într-o mașină, incendiu izbucnit de la o petardă aruncată într-un mall, petardă aruncată lângă o canistră cu benzină, petardă aruncată la picioarele unei femei cardiace, petardă aruncată în curți sau pe geamul unei locuințe, ca să nu mai vorbim de mutilarea intenționată a unor animale și de terorizarea animalelor cu aceste bubuituri interminabile.

Din cauza acestor petardați, sunt oameni care nu se mai pot bucura cu adevărat de sărbătorile de iarnă. Din cauza lor, sunt persoane care ajung nevinovate la spital. Din cauza lor, sunt animale care își pierd casa sau chiar viața. Și de ce trebuie să suportăm asta an de an? Avem o lege, n-o respectă nimeni! Avem organe, ridică din umeri a neputință, uneori, mai grav, a indiferență! Avem petiții, nu le ia nimeni în seamă. Avem autorități care nu văd, nu aud, nu comentează. 
Avem un proiect de lege care interzice deținerea și utilizarea de materiale pirotehnice de către persoanele fizice și oferă pârghii poliției pentru a lua măsuri atât în ceea ce privește firmele care importă petarde și artificii, cât și în cazul pieței negre, al celor care le comercializează direct pe stradă. Proiectul a trecut de Senat în iunie 2022 și este blocat de un an la Camera Deputaților, deși are toate avizele necesare. BLOCAT! Ca nu cumva să-i supere cineva pe cei care se îmbogățesc de pe urma afacerilor cu materiale pirotehnice, fie ele legale sau la negru. Sunt din ce în ce mai multe țări unde s-a renunțat la folosirea materialelor pirotehnice în favoarea laserelor și dronelor. Țări cărora le pasă de siguranța oamenilor, naturii și animalelor. Autorităților noastre le pasă mai mult de bunăstarea “prietenilor” care fac bani grei de pe urma petardaților. Până când? 

P.S. – În timpul ședinței din 27 decembrie a Consiliului Local Câmpina, în zona Casei Tineretului (unde au loc ședințele CL) s-a auzit o bubuitură incredibilă, ca la război, urmată de altele mai “mici”. A auzit și primarul, au auzit și consilierii locali. Așa, și? Doar e Câmpina, orașul unde chioșcurile care vând materiale pirotehnice pentru sărbătorile de iarnă, cică, se deschid la 1 noiembrie. Orașul unde vânzătorii de ornamente de Crăciun, coronițe, sorcove și vâsc, pe tarabele Primăriei, în zona centrală, au buzunarele pline de petarde și pocnitori și-ți fac cu ochiul complice... în fiecare an.


31 Dec 2023 10:44 2026 vizualizari


Comentarii






  • 02.01.2024 19:28 A.G Au sunat oamenii și la Poliția Campina deranjați de petarde și au fost redirecționați la Pizzeria Milia sau la psihiatrii..Oare comandantul poliției știe?Când șefii poliției locale(patrula cu Logan) și Insignia FXT.Din 90 avem ce am votat...ferma pe Muscel,Eliro,,beizadele care te omoară pe trecere,drogați vecini cu Tiseanu etc.Tara poate fi condusă și de un absolvent de Oxford când sistemul e putred și corupt.
  • 31.12.2023 18:05 diss Petardatii sau re…..? Daca politia si-ar face datoria si pedepsele ar fi mult mai drastice s-ar putea reduce numarul victimelor . Iar Campina se inscrie cu brio in trendul national, beneficiind de indolenta si nepasarea autoritatilor locale.Noapte buna Romania!
1504 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2368 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1637 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
4318 vizualizari 08 Apr 2023 15:00 De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De câteva zile face vâlvă la nivel național o înregistrare video cu niște copii teribiliști de la școala din satul Pietriceaua, comuna Brebu, copii care au făcut gesturi osbcene și o întreaga scenă demnă de un club de noapte la adresa profesoarei lor de limba engleză.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV