Câmpina a fost multă vreme poate cel mai atractiv centru petrolier românesc, iar țițeiul de aici a stat nu doar la baza dezvoltării zonei, ci și la baza unor premiere naționale: la Câmpina a apărut prima schelă petrolieră din țară (1890), prima linie electrică de înaltă tensiune (11.000 volți, anul 1900), iar la Câmpina s-a utilizat, pentru prima dată în lume, energie electrică la sonde (1899). În anul 1905, aici a luat ființă una dintre primele centrale electrice din România. Aparținea societății Regatul Român, care avea capital româno-german și care, ulterior, a fuzionat cu Astra, formând societatea Astra Română.
În ultimii ani, emoțiile absolvirii au fost dublate de emoțiile cererilor în căsătorie pentru unii dintre elevii Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Așa s-a întâmplat și joi, când la finalul ceremoniei de absolvire a promoției noiembrie 2018, au existat trei cereri în căsătorie. Trei proaspeți agenți de poliție au dorit să transforme ziua depunerii jurământului militar într-o zi cu adevărat de neuitat nu doar pentru ei, ci și pentru iubitele lor (două dintre ele venite să-i vadă la festivitatea de absolvire, a treia fiind și ea proaspăt absolventă a Școlii de Poliție), pe care le-au cerut în căsătorie acolo, în fața tuturor invitaților.
Probabil că nu sunt mulți cei care ar putea răspunde la întrebarea - cine este Petre Munteanu? Cu toate acestea, Petre Munteanu este o personalitate a Câmpinei, un om plecat de aici, din orășelul de la confluența Doftanei cu Prahova, și ajuns pe marile scene ale lumii și a cărui poveste vă invităm să o descoperim împreună.
În anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, iar Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina împlinește jumătate de secol de existență, la această instituție de învățământ se mai întâmplă un lucru frumos. Promoția Centenarului, adică elevii care au susținut examenul de admitere în ianuarie 2018 și au terminat școala în noiembrie 2018, este promoția care a obținut cele mai mari note la absolvire. "Este pentru prima dată în istoria școlii noastre, când mai mult de jumătate din elevii unei promoții au mediile de absolvire peste 9.00. Promoția Centenarului este promoția cu cele mai mari note și suntem mândrii de acești elevi. Este promoția în care avem mulți elevi care au deja studii superioare, unii dintre ei chiar și masterat, deci pot spune că nu este o promoție oarecare", a afirmat directorul Școlii de Poliție de la Câmpina, comisar șef Vasile Tache. (video)
Regele Mihai I al României a fost una dintre cele mai importante personalități ale secolului al XX-lea, un lider ale cărui decizii au influențat parcursul celui de-al doilea război mondial. De altfel, a văzut și a trăit foarte multe schimbări politice, interne și externe, dintre care multe i-au schimbat lui însuși viața. Nu a avut un destin ușor, din contra, se poate spune că destinul său a fost unul tragic, dar pe care l-a trăit cu demnitate. Câmpina l-a iubit pe Regele Mihai, iar Maiestatea Sa a avut legături frumoase cu Câmpina.
La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina, elevii din ciclul primar au participat joi, 1 noiembrie, la un concurs de pictură inițiat și organizat de Asociația "Irma - culoarea, pasiunea mea". Zeci de copii s-au bucurat de această acțiune și și-au arătat creativitatea în cadrul generoasei teme a concursului - "Universul culorilor'.
La conferința de presă organizată marți, 30 octombrie 2018, la Primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi au criticat decizia consilierilor locali PSD și ALDE de a se abține la votul privind rectificarea bugetară. Acest lucru s-a întâmplat la ședința CL de la finalul lunii octombrie, iar proiectul de rectificare a bugetului a fost respins cu opt voturi pentru (PNL și PMP) și opt abțineri (PSD și ALDE). "Poziția consilierilor PSD și ALDE este neconformă cu jurământul de credință față de Câmpina și câmpineni, depus la începutul mandatului", a spus primarul Horia Tiseanu. "Și în politică există o limită în ceea ce faci și sunt lucruri când trebuie să lași politica la o parte și faci administrație, atunci când interesul localității o cere", a afirmat și viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
UPDATE - În cadrul acestei acțiuni, au fost verificate 131 de autovehicule și s-au aplicat 46 de sancțiuni, însumând 10.295 lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentu depășirea regimului de viteză - 23, dar au fost reținute și trei permise de conducere.
O nouă acțiune de control a polițiștilor rutieri se desfășoară în această dimineață pe DN1, pe raza localităților Băicoi, Florești, Breaza și Comarnic. Se are în vedere în special combaterea nerespectării limitei legale de viteză, după cum informează Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.
Reprezentanții administrației locale câmpinene tot vorbesc de ceva vreme despre repararea drumurilor lăsate de izbeliște după "experimentul HidroPrahova", iar exemplele devenite clasice sunt Bobâlna, Calea Doftanei și Voila, dar mai există și multe alte străzi, nu atât de mari și importante, dar la fel de distruse, printre care Dealului și Alexandru Vlahuță.
Am scris de mai multe ori că lucrările la Cimitirul "Lumina" din Cartierul Slobozia bat pasul pe loc, lucru confirmat și de reprezentanții Primăriei Câmpina. În luna iulie a acestui an, primarul Horia Tiseanu afirma că a trimis două notificări firmei Bivasim Construct SRL Ploiești din cauza pauzelor lungi pe care le face în executarea lucrărilor. La conferința de presă organizată ieri, 30 octombrie, primarul a anunțat că a reziliat contractul cu firma executantă și că va fi organizată o nouă licitație pentru desemnarea unei alte societăți care să continue lucrările. (video)