Prima dintre activitățile din cadrul proiectului "Educă-te pentru viață!" s-a desfășurat vineri, 26 octombrie, în amfiteatrul Școlii Centrale. Au participat reprezentanţii elevilor care fac parte din echipajul de prim-ajutor al claselor, începînd cu cei mai mici, de la clasa pregătitoare, până la elevii clasei a-VIII-a. Activitatea extracurriculară a fost iniţiată de catedra de biologie a şcolii, condusă de prof. Florentina Dumitraşcu, directorul Școlii Centrale Câmpina şi a fost realizată în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară ”Dr. Dinu”, reprezentată prin maistru instructor - Cosmina Panait și elevi ai școlii sanitare, printre care şi Constantin Baicu - voluntar SMURD Câmpina.
În Anul Centenarului, la majoritatea instituțiilor de învățământ din Câmpina au loc acțiuni dedicate Marii Uniri de la 1918. O astfel de acțiune s-a desfășurat luni, 29 octombrie, la Colegiul Tehnic Forestier.
Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Colegiul Național "Spiru Haret" Ploiești, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina și Liceul Teoretic "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei (Republica Moldova) derulează un proiect comun intitulat "Punte în timp peste Prut". Un proiect extrem de interesant, care își propune realizarea unor schimburi de experiență, cu exemple de bună practică în activitatea didactică. Luni, 29 octombrie, a fost rândul Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina să primească oaspeții de peste Prut, adică o delegație de aproximativ 20 cadre didactice de la liceul din Republica Moldova.
Este al nouălea an consecutiv în care Consiliul Local Câmpina acordă burse de excelență celor mai buni elevi de liceu, din anii terminali. Valoarea unei burse de excelență este de 250 lei și se acordă pe tot parcursul anului școlar. Cei 29 de bursieri au fost invitați la ședința de joi, 25 octombrie 2018, a Consiliului Local, pentru a fi felicitați de reprezentanții administrației locale. Deși, după cum spuneam, este al nouălea an în care se acordă aceste burse, încă nu se reușește organizarea unei ceremonii din care să lipsească momentele jenante. Dacă anul trecut elevii au fost aliniați la perete, pe holul Casei Tineretului, anul acesta au fost lăsați în sala unde se desfășoară ședințele CL, dar a fost nevoie de trei încercări pentru a se putea face premierea bursierilor.
Scriitorul Alexandru Vlahuță a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai pictorului Nicolae Grigorescu. Dintre marii scriitori care îl vizitau pe Grigorescu (I.L. Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Octavian Goga, George Coșbuc), Alexandru Vlahuță venea cel mai des la Câmpina. Îi plăceau locurile, oamenii, îl admira enorm pe Nicolae Grigorescu pe care îl considera "cel mai mare artist al neamului nostru". De altfel, Vlahuță a fost cel care, alături de soția și fiul marelui pictor, a stat la căpătâiul acestuia până în ultimele clipe.
Clubul Sportiv Lido Câmpina a reușit o mare performanță într-un peisaj din ce în ce mai sărac în performanțe reale pentru sportul câmpinean. Doi sportivi ai clubului condus de fostul mare campion Cătălin Duță, Sebastian Strechioiu și Marcel Vișoiu, au urcat pe podiumul clasamentului final al Campionatului Național de Motocros, clasa MX1, veterani.
Pe parcursul a trei zile s-au desfășurat jocurile etapei a 11-a din Liga A Prahova, la fotbal. A fost o etapă ci două victorii în deplasare, două remize, cu un meci în care s-au marcat 9 goluri, ceea ce a contribuit ca număr total de goluri marcate în această rundă să se ridice la 36. Iată rezultatele complete și clasamentul la zi:
Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.38, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 km. Cutremurul a fost resimțit în mai multe județe și a fost urmat de o replică de 3,2 grade, la ora 5.48, după cum anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Unul dintre proiectele propuse de administrația câmpineană pentru obținerea de fonduri europene și care părea că bate pasul pe loc de ceva timp este cel privind creșterea eficienței energetice a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati", proiect care presupune în principal reabilitarea termică a clădirii acestei instituții de învățământ. S-a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către organismul intermediar și s-a trecut la nivelul următor, în lungul și întortocheatul drum care trebuie parcurs până la semnarea contractului de finanțare.
Cine nu-l cunoaște în Câmpina pe profesorul Spulber? Dascăl a zeci și zeci de generații de elevi, acum pensionar, profesorul Cristian Spulber este o personalitate a Câmpinei și un om care-și are asigurat locul în sufletele noastre. Povestea sa de viață este extraordinară și poate că puțină lume știe faptul că profesorul Spulber a fost deținut politic, în lotul "Radu Ciuceanu", o pagină dureroasă a istoriei naționale. Acum, la 92 de ani, Cristian Spulber este același om minunat, același român adevărat, același profesor devotat, care consideră că istoria se învață pe bază de documente, nu pe bază de... standarde europene.