Constantin Marin se identifică, în mod cert, cu Corul "Madrigal", al cărui întemeietor şi conducător a fost timp de 47 de ani. Născut la Urleta, în comuna Bănești, acolo unde există încă locuinţa sa, Constantin Marin este "Cetăţean de onoare al Câmpinei", titlu pe care l-a primit în februarie 1996.
Printr-o scrisoare deschisă transmisă presei, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și 66 de primari PSD din Dâmbovița își exprimă solidaritatea cu liderul organizației județene, Adrian Țuțuianu, atrăgând în același timp atenția asupra situației dificile în care se află partidul și diminuării considerabile a suportului popular "din cauza modului discreționar în care este condus partidul".
La Sibiu s-au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, Campionatele Naționale de Culturism și Fitness - Cadeți, Juniori și Masters, competiție organizată de FRCF și la care și Câmpina a avut un reprezentant. Este vorba despre Alexandru Costinel Nuță, un tânăr de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", care a câștigat medalia de aur și titlul de campion național la juniori, categoria 70+.
Grupul de Acţiune Locală (GAL) Câmpina, care funcţionează sub titulatura Community Led Local Development (CLLD), este gata să-şi înceapă activitatea propriu-zisă după finalizarea a tot ceea ce a ținut de documente și aprobări. De acum şi până în luna iunie a anului viitor, oricine poate depune un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii sau un proiect social, care să contribuie la dezvoltarea zonelor urbane marginalizate ale Câmpinei.
Avem atât de puține statui în Câmpina, deși numeroase personalități ale României și-au legat pentru totdeauna numele de acest oraș și poate că ar merita să le omagiem și printr-o astfel de creație a unui artist plastic. Și, după ce că oricum sunt puține, nici cele pe care le avem nu le punem în valoare. Un pas mic s-a făcut, totuși, săptămâna aceasta. Bustul marelui pictor Nicolae Grigorescu, amplasat într-un mic spațiu verde de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei, nu mai stă noaptea în beznă.
La jumătatea lunii octombrie, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, la Breaza are loc tradiţionalul târg de toamnă, prilej de mare sărbătoare pentru localnici și oaspeții lor. Dar pentru că 2018 este un an special, administrația locală a dorit să marcheze într-un mod aparte Centenarul Marii Uniri și va organiza sâmbătă, 13 octombrie, un eveniment deosebit - "De 7 ori Breaza".
Vă prezentăm o nouă imagine cu superbul centru al Câmpinei din perioada interbelică, o zonă cu un farmec aparte, rămasă acum doar în fotografiile vechi.
După succesele de care s-au bucurat, în această vară, competiţiile de automodele şi chiar de navomodele organizate la Câmpina, împătimiţii acestui sport se vor putea reîntâlni sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 9.00, la "Fântâna cu Cireşi", unde va avea loc prima ediţie a Cupei "Melcul" Junior şi ediţia a patra a Cupei "Melcul" pentru seniori, ambele la automodelism.
Conducătorii auto vor găsi, începând de astăzi, la pompă, în toate stațiile din țară, o nouă etichetare a carburanților. Măsura se aplică în toate statele Uniunii Europene.
Festivalul Folcloric "Hora prahoveană" a fost unul dintre cele mai importante evenimente culturale găzduite vreodată de Câmpina. A fost, pentru că, de anul acesta, de la ediția cu numărul 24, acest festival a fost inclus de administrația locală în cadrul "Serbărilor Toamnei" și, probabil, încet-încet, își va pierde identitatea. De-a lungul anilor, pe scena Festivalului "Hora prahoveană" au urcat nume mari ale muzicii populare românești, printre care și Dumitru Fărcaș.