Tragedia s-a întâmplat duminică seara, pe Strada Tulburii din comuna Poiana Câmpina. Bătrânul de 73 de ani a fost descoperit de rude în fosa septică din curtea proprie, o fosă cu o adâncime de aproximativ doi metri.
Vineri după-amiază a avut loc primul joc din cadrul etapei a 14-a din Liga. Sâmbătă dimineaţă a avut loc un alt joc, derby-ul de la Văleni. Trei partide au avut loc sâmbătă după-amiază, iar ultimele meciuri au fost programate duminică. S-au înscris 22 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale gazdelor, două remize şi o victorie a oaspeţilor, chiar a liderului.
Holterul este un mic dispozitiv cu ajutorul căruia medicul poate monitoriza 24 de ore din 24 activitatea inimii, în cazul pacienților cardiaci, precum și variațiile de tensiune, în cazul pacienților hipertensivi. Acum, aceste dispozitive există și la Medis Câmpina, iar cu ajutorul lor pacienții pot fi monitorizați în mediul lor, în timpul activităților cotidiene.
Cea mai prestigioasă instituție de învățământ din municipiul Câmpina - Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" va împlini, în 2019, un secol de existență. Pentru că este un eveniment important, care trebuie pregătit din timp și cu atenție, la nivelul conducerii instituției s-a creat deja un grup de inițiativă, care se ocupă de tot ce presupune această aniversare.
După cum v-am informat prin luna august, în stațiile de maxi-taxi aferente traseelor județene de transport public a început montarea unor plăcuțe cu denumirea stațiilor respective. În toate localitățile, plăcuțele au același model stabilit de Consiliul Județean Prahova și trimis primăriilor pentru a le realiza și monta în stații. Nu știm cum o fi în alte localități, dar la Câmpina, orașul recunoscut cândva pentru numărul mare de intelectuali la mia de locuitori, n-a prea ieșit ce trebuie.
"Cuibul artiștilor" revine la Câmpina cu spectacolul "Aventuri contemporane", pe 28 noiembrie 2017, la Casa de Cultură "Geo Bogza". Este cel de-al doilea turneu național al acestei companii de teatru independent, formată din tineri actori și studenți la UNATC.
La Pavilionul Romexpo din București are loc, în perioada 16-19 noiembrie 2017, cea de-a 38-a ediție a Târgului de Turism al României (TTR), cel mai important eveniment de profil din țara noastră. Sunt organizate două ediții pe an, primăvara și toamna, 2017 fiind primul an în care municipiul Câmpina este reprezentat la TTR.
Felul în care administrează CS Câmpina bazele sportive ale municipalității, precum și unele dintre activitățile din cadrul acestui club sunt învăluite în mister, lucru anormal pentru o instituție publică finanțată, evident, din bani publici. Anul acesta, CS Câmpina a primit de la bugetul local 708.000 lei, deci peste 7 miliarde lei vechi. Din păcate, întrebările noastre legate de unele probleme din cadrul clubului s-au lovit de un zid ridicat de președintele CS Câmpina, Adrian Stoican.
Fundația Zamolxes organizează, în perioada 27-29 noiembrie 2017, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans destinat elevilor de la școlile câmpinene, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Este un concurs cu premii în bani, evenimentul fiind susținut financiar de administrația locală, în baza Legii 350/2005.
Prin Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, indemnizația primarului municipiului Câmpin, Horia Tiseanu, a fost stabilită la 9.425 lei brut, iar indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi, la 7.975 lei brut. Numai că, aceeași lege prevede, la Articolul 16, alineatul 2, majorarea cu 25% a indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor din unitățile administrativ-teritoriale care implementează proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Și astfel, indemnizația brută lunară a primarului Tiseanu a ajuns la 11.781 lei, iar cea a viceprimarului Pițigoi, la 9.969 lei (facsimil).