Stadiul proiectelor cu fonduri europene derulate de Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a depus, în vederea obținerii de finanțare europeană, nouă proiecte de investiții. Sunt proiecte despre care am mai scris pe parcursul anului și revenim acum cu stadiul fiecărui proiect, valoarea și termenul de realizare, în conformitate cu informațiile prezentate de primarul Horia Tiseanu la recenta conferință de presă organizată de Primărie. (video)

Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul "B.P. Hasdeu", proiect în valoare de 15,8 milioane lei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare în luna septembrie a acestui an. Durata contractului este de 36 luni, din care 25 luni pentru lucrările propriu-zise de restaurare.
Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 12, Strada Victoriei) - proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare la sfârșitul lunii septembrie, valoare - 731.023 lei, durata contractului 22 luni, din care 10 luni pentru lucrările de execuție.
Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal - proiect aflat în etapa de precontractare, a obținut un punctaj de 78 de puncte după etapele de evaluare administrativă, tehnică și economică. "Este un punctaj mare, cu care am intrat în etapa de precontractare, adică etapa premergătoare semnării contractului de finanțare. Valoarea proiectului este de 26,528 milioane lei, chiar peste modernizarea Căii Dacia, care a fost cel mai valoros proiect de până acum și care a avut o valoare de aproximativ 25 milioane lei. Durata proiectului privind Spitalul Municipal este de 42 de luni, din care 38 luni pentru execuția lucrărilor. Vreau să vă spun că nu este vorba despre o izolare obișnuită a pereților exteriori, ci va fi o izolare termică prin metoda numită fațadă ventilată, cu un spațiu care va permite aerisirea continuă a pereților clădirii. Este o metodă mai nouă, care protejează clădirea împotriva umezelii și condensului", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Creșterea eficienței energetice în Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - proiect intrat în faza de precontractare cu 83 puncte, valoare 8,41 milioane lei, durată 24 luni din care 16 luni pentru lucrările propriu-zise. "Ca și în cazul Spitalului Municipal, pe lângă lucrările de reabilitare termică, se vor schimba complet instalațiile electrică și termică, lucru foarte important pentru siguranța liceului și, bineînțeles, pentru eficiența economică", a mai spus primarul Horia Tiseanu.
Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (reabilitare termică Bloc 7ABC de pe Bulevardul Carol I) - a intrat în etapa de precontractare cu un punctaj de 77 puncte. Valoarea proiectului - 3,44 milioane lei, iar durata de realizare - 20 luni, din care 12 luni pentru lucrările de execuție.
- Îmbunătățirea infrastucturii educaționale prin construirea unei grădinițe (pe Strada Uniunea Europeană) - proiect depus în vara acestui an și care a trecut de evaluarea conformității administrative și eligibilității. Este în etapa de evaluare tehnică și financiară. Valoarea proiectului este de 4,150 milioane lei, iar durata este de 36 luni, din care 18 luni pentru lucrările de construcție. "Este un proiect foarte frumos, dacă va fi aprobat vom avea o bijuterie de grădiniță", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
- Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public - proiect depus în august 2018, valoare 4,15 milioane lei, durată - 12 luni din care 7 luni pentru lucrările de execuție.
- În cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală au fost depuse, prin intermediul GAL, două proiecte: construirea de locuințe sociale (2,3 milioane euro) și modernizarea străzilor Oborului și Pădurii (500.000 euro).

4322 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobrescu Iulian 07.11.2018 10:18 Teoretic suna bine,practic mai e mult pana la finalizare ,de neinteles cum se aleg doar anumite cladiri rezidentiale si foarte putine fata de necesitati.Chiar nu se poate insista mai mult pe acest subiect?sunt blocuri urate ce pot schimba putin fata orasului, exceptand pe cele din centru ,cum s-a putut in Busteni ?toate blocurile sunt izolate termic,fata de orasul nostru cu doar vreo 2-3.
  • Ionut Popescu 10.11.2018 20:55 Nu îl putem compara pe dl Tiseanu cu dl Emanuel Savin de la Bușteni. E mare diferență Din păcate în Câmpina nu s-a făcut nimic pentru revigorarea industriei. Un mini parc industrial care sa atragă firme românești și străine. Campina a devenit un oraș liniștit similar cu o stațiune.

Actualitate

2765 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3178 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

367 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.