CONTACT

Oare a înțeles PNL ce au votat românii în noiembrie 2019?

- Editorial -

Oare a înțeles PNL ce au votat românii în noiembrie 2019?

Partidul Național Liberal a câștigat un capital electoral important la europarlamentarele din primăvară, consolidat acum, la prezidențialele din noiembrie. Un capital uriaș de încredere, care va trebui conservat în perspectiva anului electoral 2020. Este ușor de spus, greu de făcut. O țară întreagă este acum cu ochii pe liberali, iar așteptările sunt mari, pe măsura milioanelor de voturi acordate de românii de acasă și de peste graniță. 2020 va fi un an extrem de important pentru PNL. Pentru că, dacă îi va dezamăgi pe români, va risca să ajungă, în 12 luni, la scorul de acum al PSD. 

Cel mai important lucru este acela ca liberalii să fi înțeles ceva din votul din noiembrie. Să fi înțeles că în acest vot românii și-au pus toate speranțele. Că nu mai vor să vadă că sunt schimbați "ai lor cu ai noștri" și gata, am făcut depesedizare, altceva nu mai contează, nu mai vor să vadă cum funcționează sistemul pilelor, l-au tot văzut, s-au săturat. Vor numiri în funcții pe competență și nu pe criterii politice sau de... frumusețe. Nu mai vor concursuri de miss în instituțiile publice, nu mai vor nepotisme și umilințe. Românii vor o administrație eficientă și corectă, de la cea centrală, până la cea locală. Vor corectarea legilor justiției, vor abrogarea recursului compensatoriu, vor corectarea legilor electorale și alegerea primarilor în două tururi de scrutin, vor o legislație fiscală limpede, vor eliminarea supra-accizei la carburanți, eliminarea taxării part-time și a split TVA-ului. Vor infrastructură, vor spitale, vor medicamente, vor siguranță. Vor un semnal că sunt importanți și ei, ca oameni, nu doar votul lor. Vor să fie văzuți, percepuți, respectați ca oameni, nu doar ca electori. Oare înțelege PNL toate aceste lucruri? Va pune PNL țara mai presus de interesele proprii, va respecta PNL omul, piața, societatea civilă? Va guverna PNL pentru țară sau se va repezi pe contracte pentru a-și mulțumi proprii baroni? Înțelege PNL la ce se gândesc românii atunci când spun că vor o țară ca afară? Înțelege PNL că puterea înseamnă responsabilitate și nu doar ciolan?
Da, așteptările sunt mari, iar realitatea dură. PNL are președinte, are guvern, dar nu are o majoritate parlamentară. În Parlament, PSD încă mai deține frâiele. Președintele Iohannis vrea anticipate, acum, când el și partidul său sunt pe val, acum când șansele de victorie sunt mari. E complicat cu anticipatele, tehnic vorbind, depinde și de alții. Trebuie să oferi pentru a primi și, uneori, ceea ce le oferi unora presupune încălcarea promisiunilor făcute altora. Pentru PNL, 2020 va fi un an complicat, lucru de care liberalii se vor convinge după ce trece euforia câștigării alegerilor.


26 Nov 2019 20:49 7271 vizualizari


Comentarii






1493 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2357 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
2017 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1626 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV