CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

- Editorial -

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

Traseele pentru transportul de călători în județul Prahova au fost împărțite în 12 grupe, iar la nouă dintre ele au fost semnate contractele cu câștigătorii licitației organizate de Consiliul Județean. Un lucru bun este acela că tarifele sunt diferențiate pe distanțe, de exemplu, un bilet de călătorie de la Poiana Câmpina la Câmpina nu mai costă cât biletul de la Poiana la Bănești, referindu-ne aici la traseul Gară-Centru-Bănești.
Cel mai neplăcut lucru este acela că a fost desființat traseul Câmpina-Ploiești și retur, practic traseul cu cele două municipii ale județului drept capăt de linie. Sigur, există două trasee care leagă Valea Prahovei de Ploiești, cu pornire de la Azuga, unul trece prin Breaza, altul doar prin Nistorești, ambele cu oprire în Câmpina. Dar nu este același lucru, în special pentru navetiști, deoarece microbuzele vin deja aglomerate și, după cum se știe, nu este permisă călătoria pasagerilor în picioare. În plus, Câmpina nu înseamnă... doar Câmpina, ci și comunele din jur, deci mai mulți călători.
Încercăm să înțelegem rațiunea pentru care a fost desființat acest traseu, după atâția ani. Cine a făcut-o, se știe, Consiliul Județean, cel care a stabilit traseele județene, le-a împărțit în grupe și le-a scos la licitație. Dar de ce a făcut asta? Este o întrebare la care tot Consiliul Județean ar trebui să răspundă. Știe CJ în ce situație a pus navetiștii? Dar pe elevii din zona Câmpina, care învață la Ploiești? Știe CJ cum se circulă pe Valea Prahovei și că este imposibil de respectat programul microbuzelor care vin de la Azuga?
Cine reprezintă interesele câmpinenilor în această poveste care arată fix ca o bătaie de joc la adresa celui de-al doilea municipiu al județului? Ultima întrebare este retorică...


05 Jan 2024 11:33 2322 vizualizari


Comentarii






  • 23.03.2024 17:22 Şperlea Liviu Nu am nici o parere. Parerea mea e ca sa mearga cu trenu. Sau cu masina
  • 11.01.2024 18:50 Mafia prahoveana Pai cine sa fie vinovat, decat mafiotii care conduc Prahova in frunte cu baronul arogant, si carora nu le pasa de locuitori. Ce sa mai vorbim ca datoria lor era ca dimpotriva, sa modernizeze si sa investeasca in transportul public judetean, iar una dintre prioritati era chiar legarea celor doua mari municipii cu o linie directa de autobuze moderne, spatioase, rapide si regulate...
  • 05.01.2024 18:26 Tache Cine sa reprezinte interesele campinenilor.Cat 99 % își urmărește propriile interese,când f rar îți dă și o cana cu apa,indiferent de vârstă în Campina,ceea ce in alte locuri din tara nu se întâmplă.Cand profesoriii de romana nu imprima elevilor spiritul,când le da burse statul și îi obligă să absolve un liceu eventual și facultate și ei abia știu să se semneze.Cand cultura,sănătatea,învățământul și tot este pus politic și fiind an electoral trebuie aruncat praf in ochi la pensionari.Plus primar,viceprimar și preș comisia de cultură absolvenți de Mec 2.Doar o singura persoana e in stare să conducă orașul în calitate de primar știți la cine mă refer(nu e femeie).Daca se continua cu experimente e posibil și mai rău.Asa că Tiseanu,Dragomir și Pitigoi au fost parfum de prune
1464 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
1993 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1601 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
4279 vizualizari 08 Apr 2023 15:00 De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De câteva zile face vâlvă la nivel național o înregistrare video cu niște copii teribiliști de la școala din satul Pietriceaua, comuna Brebu, copii care au făcut gesturi osbcene și o întreaga scenă demnă de un club de noapte la adresa profesoarei lor de limba engleză.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV