CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

- Editorial -

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

Am mai discutat despre atitudinea unor consilieri locali de a nu vota sistematic o serie de proiecte, asupra cărora putem înțelege acest punct de vedere, dar și bugetul local și tot ce ține de buget să nu poți vota?! Nu e vorba că nu vor să voteze, pro sau contra, este vorbă că nu pot vota din motive care țin de conflictul de interese. Oamenii, electoratul, trebuie să știe de la început că, votând o listă a unui partid, trimit în Consiliul Local și persoane care nu vor participa niciodată la dezbaterea și votul asupra bugetului, practic, cea mai importantă dintre toate hotărârile pe care le adoptă orice Consiliu Local. Vorbim despre persoane care fac parte din consiliile de conducere de la spitale sau școli, persoane angajate la societăți cu care administrația locală are relații contractuale și care primesc bani în baza acestor contracte, persoane care sunt acționari/administratori la firme care se află sub contract cu orice entitate din administrația locală sau instituții subordonate acesteia.
Cei în cauză ar putea spune că încercăm să le luăm dreptul constituțional la a candida. Nu, nici gând. Noi milităm pentru dreptul cetățenilor de a fi informați. Ni se pare extrem de corect din partea unui candidat pentru un loc în Consiliul Local să spună, când bate la ușa oamenilor pentru a le cere votul: ”Eu nu voi participa niciodată la votul asupra bugetului local și rectificărilor bugetare, dacă voi fi ales consilier!” Și dacă oamenii vor decide că, totuși, acel candidat merită să fie în Consiliul Local să-l voteze! Dar credem că este decent ca orice candidat să-și informeze alegătorii pe marginea acestui subiect, până la urmă cel mai important dintre toate. Nu începe și nu se sfârșește lumea cu niciun ales local, dar o comunitate care acceptă cu bună știință să trimită în Legislativul local un om despre care știe că nu va vota niciodată cel mai important proiect anual al localității, atunci are o problemă. Și mergem chiar mai departe. Ce s-ar întâmpla dacă toți cei 19 consilieri ar face la fel, pentru că – ducând lucrurile la extrem – orice consilier are o rudă foarte apropiată care să fie bugetar sau să depindă sub o formă sau alta de bugetul local? Am intra într-un blocaj.
Iar singura soluție din punctul nostru de vedere este decența. Da, decența unui om care își dorește să intre în Consiliul Local, desigur, pentru că vrea binele comunității, dar care știe din start că nu va vota bugetul local și nici orice altă hotărâre care are legătură cu bugetul. Nu suntem absurzi, oricine înțelege o situație a unui consilier când la un proiect anume nu participă la vot pentru că s-ar putea considera că are un interes direct, dar candidații de azi, aleșii locali de mâine, trebuie să înțeleagă că aceea trebuie să fie excepție și nu regula!


15 Feb 2024 07:09 1469 vizualizari


Comentarii






  • 16.02.2024 13:26 diss Pentru ”diss2”: Chiar nu mai există alte pseudo-nime sau nume pentru comentarii?
  • 15.02.2024 14:13 diss Acești consilieri nu votează bugetul sau anumite legi pentru că nu au voie de la partid și, mai ales, pentru că habar nu au despre ce este vorba.Iar vina aparține, în exclusivitate, partidelor care se prezintă în fața alegătorilor cu niște oameni fără pregătire sau cu studii îndoielnice.
  • 15.02.2024 09:13 Diss2 Această schemă de CL, cu toți în unanimitate, toate mergând ca pe roate, unse, se aplica în alt regim de stat. În România sunt mii de primării, care si astazi lucrează după aceasta schemă, numai că, in acele primarii întotdeauna a existat un baron local, o căpușe, cel care împarte contracte, ia spaga, da mai departe și tot asa. Având în vedere trecutul controversat, cat si averea deținută dubios al actualului primar, eu zic ca indiferent de opoziție, ea trebuie sa existe.
2328 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1996 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1605 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
4284 vizualizari 08 Apr 2023 15:00 De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

De câteva zile face vâlvă la nivel național o înregistrare video cu niște copii teribiliști de la școala din satul Pietriceaua, comuna Brebu, copii care au făcut gesturi osbcene și o întreaga scenă demnă de un club de noapte la adresa profesoarei lor de limba engleză.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV