Doctorul în medicină Constantin I. Istrati, fost președinte al Academiei Române și ministru al lucrărilor publice în Guvernul George Gr. Cantacuzino, a ales să-și construiască o casă de vară la Câmpina, în 1889. Era prieten vechi cu Nicolae Grigorescu și cu Bogdan Petriceicu Hasdeu, personalități ale culturii române care, de asemenea, au trăit la Câmpina spre finalul vieții.
În această seară, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a solicitat acordul de principiu al consilierilor pentru ca avocatul Elena Teodorescu să reprezinte administrația locală și în următoarea fază procesuală a litigiului cu Cast Bănești, iar onorariul să fie 29.860 lei pentru această nouă fază. Per total, din 2013 de când a început acest proces și până astăzi, cheltuielile cu cabinetul de avocatură se ridică la 118.790 lei, bani pe care Primăria speră să-i recupereze de la Cast la finalul procesului.
Un nou accident s-a produs în această după-amiază la intersecția străzii Maramureș cu strada Ana Ipătescu din municipiul Câmpina, o intersecție unde se produc frecvent astfel de evenimente rutiere. În acest accident au fost implicate o autoutilitară aparținând firmei Apă Talea și un autoturism Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-11-JKT.
Câțiva tineri din București au afișat duminică, pe podul rutier din Câmpina și Poiana Câmpina și pe pasarela de la Nistorești, banere imense cu mesaje de susținere a campaniei "Fără penali în funcții publice", cu invitația de participare la protestul din 10 august, din Piața Victoriei și cu mesaje împotriva partidelor aflate la guvernare - PSD și ALDE.
Păstrând tradiția ultimilor ani, Agenția de Turism "Sunrise Travel" și-a lansat noua ofertă "Senior Voyage" 2018-2019 în cadrul unui eveniment special, alături de clienții fideli. Așa cum am spus-o și cu alte ocazii, acest tip de lansare a ofertei turistice este unic în zona noastră și s-a demonstrat că reprezintă o modalitate extrem de eficientă prin care agenția își fidelizează clienții. Oferta "Senior Voyage" include pachete turistice atractive, destinate persoanelor peste 55 de ani.
Unii dintre dvs, probabil vă amintiți imaginea de arhivă (foto Mircea Nicolescu). A fost făcută la începutul anilor '80, după reparațiile efectuate în urma cutremurului din 1977. Unde s-a putut, s-a reparat, unde nu, s-a demolat.
Promoția 2018 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina a trecut, la acest final de săptămână, prin emoțiile ceremoniei de absolvire. Este vorba despre două clase, în total 60 de absolvenți de la specializarea asistent medical generalist (AMG), adică a 16-a promoție de asistenți de la unitatea de învățământ fondată de Asociația AMUS France Roumanie. Sau "promoția 100", cum le place absolvenților să spună având în vedere că este promoția care a absolvit școala în Anul Centenarului.
Lacul Bisericii este una dintre zonele din municipiu extrem de îndrăgite de câmpineni. De câmpinenii de ieri și de câmpinenii de astăzi. Un loc în jurul căruia au fost țesute mai multe legede care-i sporesc misterul, dar și farmecul.
Municipiul Câmpina este deja înfrăţit cu o localitate din Republica Moldova, oraşul Cimişlia. Mai nou, se fac demersuri pentru o nouă înfrăţire cu un oraș de dincolo de Prut, Cahul, localitatea de care Câmpina este legată sufletește prin marele savant Bogdan Petriceicu Hasdeu. La şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii iulie, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre primii pași făcuți în vederea stabilirii unor relații de colaborare între Câmpina și Cahul și a solicitat un acord de principiu al consilierilor pentru efectuarea demersurilor oficiale premergătoare acordului de înfrățire.
"Avem în Câmpina o amforă de care eu sunt foarte mândru şi care este foarte frumoasă, dar care stă pe pământul altora. Amfora aceea e plină de buruieni. Vă rog să faceţi ceva cu ea!", a fost rugămintea adresată Primăriei Câmpina de consilierul Dragomir Enache, la şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii iulie. (video)